Συνέντευξη: Ο Nico Rosberg μιλάει στο drive.gr

Συνέντευξη: Ο Nico Rosberg μιλάει στο drive.gr

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν, οι ομάδες της Formula 1 δοκιμάζουν πυρετωδώς τα νέα τους μονοθέσια.

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης βρέθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης και «ανέκρινε» τον Nico Rosberg, που διεκδίκησε το περσινό πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

- Πώς προετοιμάζεσαι για τη νέα χρονιά;

Την περιμένω με πολύ ενδιαφέρον. Πέρσι έγιναν πολλά, είχα μεγάλο κίνητρο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Και η κατάληξη μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για φέτος. Γιατί θέλω να κερδίζω. Οπότε φέτος  πρέπει να βελτιωθώ για να κερδίσω το πρωτάθλημα.

- Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις για να κερδίσεις τον Lewis;

Πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά. Συνολικά. Σε κάθε τομέα. Δεν είναι ένα πράγμα μόνο, πρέπει να τελειοποιήσω κάθε κομμάτι.

- Πέρσι κέρδισες το Pole Trophy (το ειδικό έπαθλο της FIA για τις περισσότερες pole positions μέσα στη χρονιά) αλλά στους αγώνες δέχτηκες περισσότερα προσπεράσματα από τον Lewis από όσα μπόρεσες να κάνεις εσύ όταν τον κυνηγούσες…

Τώρα που το λέτε, δεν έχω παραλάβει το Pole Trophy ακόμη. Ναι, η άμυνα είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιωθώ. Πιο σκληρή άμυνα.

- Πώς είναι το φετινό μονοθέσιο;

Είναι καλύτερο από το περσινό, πολύ καλύτερο. Αλλά το ίδιο ισχύει για όλους. Και οι άλλοι έχουν βελτιωθεί. Η Ferrari για παράδειγμα φαίνεται πολύ γρήγορη. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, δεν εφησυχάζουμε.

- Προφανώς δεν έχετε δείξει ακόμη τις πραγματικές ικανότητες της W06…

Προς το παρόν κάνουμε χιλιόμετρα για να αξιολογήσουμε διάφορα εξαρτήματα και να δοκιμάσουμε την αξιοπιστία, πειραματιζόμαστε και με το στήσιμο. Σε κάποιους γύρους πιέζουμε, αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο

- Λέγεται ότι στην Αυστραλία θα έχετε περισσότερη δύναμη.

Είναι μια συνεχής διαδικασία βελτίωσης. Δουλεύουμε σε κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου κερδίζοντας λίγο από εδώ, λίγο από εκεί… Στην Αυστραλία θα είμαστε πιο έτοιμοι από ότι τώρα, σίγουρα. Και ο κινητήρας θα είναι καλύτερος αλλά όχι, δεν πρόκειται να έχουμε κάποια άλλη ουσιαστικά διαφορετική έκδοση.

- Είσαι ευχαριστημένος με τον ποσοστό ανάκτησης ενέργειας και τον  τρόπο που αυτή αποδίδεται;

Ήμουν ήδη πολύ ευχαριστημένος από πέρσι, αυτό ήταν το δυνατό μας σημείο. Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό. Είναι πολύ ευκολοδήγητος ο κινητήρας μας, η δύναμη έρχεται ακριβώς με τον τρόπο που θέλω και στο ποσοστό που θέλω. Η απόκριση στο γκάζι είναι πολύ ομαλή και ακριβής. Για την ακρίβεια, δεν είχαμε πολλά να βελτιώσουμε σε αυτό το κομμάτι.

- Πώς είναι τα ειδικά λάστιχα χειμερινών δοκιμών που έχει φέρει η Pirelli εδώ;

Αυτές τις μέρες η πίστα έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία, τα λάστιχα αυτά ζεσταίνονται εύκολα και κατά κάποιο τρόπο προσομοιώνουν την πρόσφυση των συνθηκών αγώνα. Ένας άλλος τομέας στον οποίο πρέπει να εστιάζουμε είναι τα καινούρια πίσω λάστιχα που έχουν εξελιχθεί για φέτος.

- Ποια είναι η γνώμη σου για τον κινητήρα των 1000 ίππων που συζητείται αυτές τις μέρες για το μέλλον της F1;

Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο αυτή τη στιγμή, οι κινητήρες που έχουμε είναι εξαιρετικοί. Δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Ίσως λίγο περισσότερο ήχο. Ήδη υπάρχει μια βελτίωση στο θέμα του ήχου, θα δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Κατά τα άλλα δεν βρίσκω ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη. Ο κόσμος χρειάζεται ενδιαφέροντες αγώνες με έντονο συναγωνισμό.

- Ποια ομάδα θα ήθελες για αντίπαλο τη φετινή σεζόν;

Δεν με νοιάζει, αλήθεια. Θα ήθελα για αντίπαλο τον Lewis...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube