Στο... σφυρί ο ιατρικός φάκελος του Schumacher

Στο... σφυρί ο ιατρικός φάκελος του Schumacher

Εκλάπη από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ που κατέθεσε μήνυση - Ανακοίνωση και προειδοποίηση για μηνύσεις από την οικογένεια του Γερμανού.

Δημοσίευμα της Bild-Zeitung αναφέρει ότι εκλάπησαν οι πρώτες σελίδες από τον ιατρικό φάκελο του Michael Schumacher που αφορούσαν στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Γρενόμπλ και έχουν βγει στο... σφυρί.

Η γερμανική εφημερίδα στο κυριακάτικο φύλλο της αναφέρει πως ο (άγνωστος) πωλητής ζητά 60.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 48.000 ευρώ) για να δώσει το υλικό που αναφέρεται λεπτομερώς στις εγχειρήσεις, στη νοσηλεία αλλά και στην κατάσταση υγείας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ έχει καταθέσει μήνυση από την περασμένη εβδομάδα για την κλοπή του φακέλου, ενώ η εκπρόσωπος του «Schumi», Sabine Kehm, προειδοποίησε με χθεσινή ανακοίνωσή της πως η αγορά και η δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού είναι παράνομη και η οικογένεια θα κινηθεί νομικά αν κάτι τέτοιο γίνει.

«Τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου είναι αυστηρά απόρρητα και δεν μπορούν να διατεθούν στο κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Εδώ και μερικές ημέρες, έγγραφα/δεδομένα που έχουν κλαπεί, ο κάτοχος των οποίων ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ιατρικό φάκελο του Schumacher, προσφέρονται σε ορισμένους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης έναντι αντιτίμου. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Αλλά το γεγονός είναι ότι τα έγγραφα είναι κλεμμένα. Η κλοπή έχει καταγγελθεί. Έχει γίνει προσφυγή στις αρμόδιες αρχές».

Το υλικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι αυστηρά απόρρητο αφού έχει να κάνει με ιατρικές πληροφορίες. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, μήνυση έχουν καταθέσει και οι Ελβετοί δικηγόροι του Schumacher για να προλάβουν την πώληση και τη δημοσιοποίηση των δεδομένων.

Στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ διεξάγεται ήδη έρευνα για να βρεθεί ο δράστης της αφαίρεσης των εγγράφων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να «υπεξαιρέσει» τις σελίδες του ιατρικού φακέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube