«Σωστά φοβάται ο Lauda τη Ferrari»

«Σωστά φοβάται ο Lauda τη Ferrari»

Ο Maurizio Arrivabene συμφωνεί με τον Niki Lauda ότι ο κινητήρας Ferrari έχει πλέον φτάσει τον Mercedes σε ισχύ και απόδοση.

Ο μη-εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes, o Niki Lauda, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Autosprint ότι το πλεονέκτημα των 20 ίππων που είχε η ομάδα του έχει πλέον εξαλειφθεί μετά την αναβάθμιση που έκανε η Ferrari στη Monza.

O Sebastian Vettel, που οδηγεί το ιταλικό μονοθέσιο και έχει κερδίσει τρεις αγώνες φέτος, πιστεύει πως ο Lauda υπερέβαλλε μιλώντας για την πρόοδο της Ferrari.

Όμως μετά τη δυνατή εμφάνιση της Ferrari στη Βραζιλία, όπου ο Vettel ήταν σε κέφια λόγω της μικρής διαφοράς 14” από τον νικητή, Nico Rosberg, ο επικεφαλής της Ferrari, Maurizio Arrivabene, πιστεύει πλέον ότι ο Lauda έχει δίκιο.

«Άμα το λέει ο Niki είμαι επιφυλακτικός για να πω την αλήθεια, όμως κοιτώντας τα στοιχεία, ναι, τους έχουμε φτάσει επειδή το τμήμα κινητήρων μας έχει κάνει σπουδαία δουλειά», δήλωσε ο Arrivabene.

«Θέλω με αυτή την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω όλους, διότι ο κινητήρας είναι ο πυρήνας του αυτοκινήτου. Ξέρω ότι υπάρχουν άλλα μέρη του μονοθεσίου πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, και φέτος δεν ήταν δυνατόν να κάνουμε κάποιες μεγάλες αλλαγές, όμως ανυπομονούμε για του χρόνου».

Η Ferrari ήταν στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2014, μετά από μια δύσκολη χρονιά, όμως έκανε τεράστια πρόοδο το χειμώνα και τώρα έχει το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η Ferrari θα μπορούσε να συναγωνιστεί τη Mercedes σε ταχύτητα και να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο, ο Arrivabene απάντησε: «Αν θέλετε την αληθινή προσδοκία μου, δεν είναι να είμαστε πιο κοντά σ’ αυτούς, αλλά να είμαστε μπροστά τους.

«Σας μιλάω με ταπεινότητα: το να είμαστε πιο κοντά δεν μπορεί να είναι ο στόχος μας. Τώρα είμαστε ξανά πιο κοντά τους, πρέπει να είμαστε μπροστά τους του χρόνου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube