Sir Jackie Stewart: H Mercedes πρέπει να τιμωρήσει αυτή τη «μικρή μπαλαρίνα» τον Hamilton

Sir Jackie Stewart: H Mercedes πρέπει να τιμωρήσει αυτή τη «μικρή μπαλαρίνα» τον Hamilton

Απίστευτες δηλώσεις με αφορμή την αγωνιστική συμπεριφορά του Βρετανού στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

Μπορεί οι επικεφαλής των ομάδων της F1 να ψήφισαν τον Hamilton σαν τον καλύτερο οδηγο της χρονιάς (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), όμως ο sir Jackie Stewart έχει εντελώς διαφορετική άποψη. 
 
Μάλιστα, με αφορμή τη στάση που κράτησε στους τελευταίους γύρους του αγώνα στο Abu Dhabi, όταν έκοψε ρυθμό για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Rosberg, δεν δίαστασε να τον χαρακτηρίσει «μικρή μπαλαρίνα» και να καλέσει τη Mercedes να τον τιμωρήσει. 
 
Ο Hamilton- δήλωσε ο Stewart - δέχτηκε από την ομάδα του πολλαπλές εντολές που τις ακούσαμε όλοι να επιταχύνει και να ανεβάσει ρυθμό, εντολές τις οποίες αγνόησε επιδεικτικά με μόνο σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στον Rosberg, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει αυτός τον τίτλο αντί του Γερμανού.
Όταν αγνοείς έτσι τις εντολές της ομάδας που σε πληρώνει εκατομμύρια πρέπει να τιμωρηθείς. Όταν η ομάδα σε πληρώνει 20-30 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, δεν με νοιάζει ποιος είσαι, πρέπει να υπακούσεις, είπε ο Stewart συμπληρώνοντας πως ο Wolff και ο Lauda, όπως και ο πρόεδρος της Mercedes που συχνά παρευρίσκεται στους αγώνες, δεν είναι χαζοί και είδαν καθαρά πως η συμπεριφορά του Hamilton κάνει ζημιά στην ομάδα
 
Ο Stewart σημειώνει επίσης πως ο Vettel είπε ότι ο Hamilton στους τελευταίους γύρους οδηγούσε σαν... οδηγός λεωφορείου, την ώρα που ο Γερμανός στα social media μίλησε για «βρόμικες τακτικές». Αντίθετα, στη «μάχη» των social media, η Red Bull πήρε το μέρος του Βρετανού δια στόματος Christian Horner.
 
Καταλήγοντας ο Stewart θύμισε και άλλες περιπτώσεις όπου ο Hamilton αγνόησε εντολές της ομάδας, όπως το 2014 στην Ουγγαρία και το 2015 στο Μεξικό, λέγοντας πως η Mercedes επιβάλλεται να του απευθύνει μια σκληρή σε επίπεδο τελεσίγραφου προειδοποίηση και ενδεχομένως να του βάλει και ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube