Sebastian Vettel: Εκτός λογικής τα περί διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

Sebastian Vettel: Εκτός λογικής τα περί διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

Ο Γερμανός κατακρίνει το νέα σύστημα βαθμολογίας της FIA για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

Εντελώς παράλογο χαρακτήρισε ο Vettel το σύστημα βαθμολογίας που προκρίνει η FIA για τον τελευταίο αγώνα της κάθε χρονιάς και σύμφωνα με το οποίο η βαθμολογία μόνο γι' αυτόν τον αγώνα θα είναι "διπλή".
 
Να θυμίσουμε πως τη Δευτέρα η FIA ανακοίνωσε το νέο αυτό σύστημα βαθμολογίας με σκοπό - όπως είπε- να κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με αυτό, ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς (εν προκειμένω το Abu Dhabi του 2014) θα δώσει 50 βαθμούς στον νικητή (αντί 25) και αντιστοίχως 36 βαθμούς στον δεύτερο (αντί 18), 30 στον τρίτο (αντί 15), κ.ο.κ.
 
Ο Vettel, έκανε μια αναγωγή του νέου αυτού συστήματος στο πρωτάθλημα του 2012, τονίζοντας πως θα είχε χάσει τον τίτλο αν ίσχυε αυτό το σύστημα τότε. 
"Φανταστείτε - είπε ο Γερμανός - να ίσχυε αυτό το σύστημα στην Bundesliga. Θα τιμωρούσε όλους όσοι δούλεψαν σκληρά μια ολόκληρη χρονιά. Σε ό,τι αφορά στη Formula1, είμαι πιο... παραδοσιακός και με αυτή την έννοια δεν μπορώ να κατανοήσω το νέο σύστημα βαθμολογίας".
 
Από την πλευρά της Red Bull, ο Helmut Marko δήλωσε στην Sport Bild πως το αρχικό σχέδιο ήταν να δίνονται διπλοί βαθμοί στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της κάθε χρονιάς, συμπληρώνοντας, πως ακόμη και αυτό να ίσχυε εμείς θα είμασταν αντίθετοι. Και αυτό, διότι όλοι οι προηγούμενοι αγώνες μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ήταν απλώς... άχρηστοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube