Ross Brawn: Δυσκολεύουν τους θεατές της F1 οι πολύπλοκοι κανονισμοί

Ross Brawn: Δυσκολεύουν τους θεατές της F1 οι πολύπλοκοι κανονισμοί

Σκοπός της F1 είναι να προσφέρει θέαμα και διασκέδαση στους θεατές, τόνισε.

Την επιθυμία του να κάνει τη Formula 1 πιο «φιλική στο χρήστη» εξέφρασε ο Ross Brawn σε συνέντευξή του στο BBC.
 
Με την αποχώρηση του Ecclestone και την έλευση των Aμερικανών, η Βρετανός θέτει ως βασικό στόχο να απλουστεύσει τους κανονισμούς, αφού πιστεύει πως η πολυπλοκότητά τους δυσκολεύει το μέσο θεατή να παρακολουθήσει έναν αγώνα.
 
Όπως τόνισε, ακόμη και ίδιος βλέποντας έναν αγώνα από τη θέση του απλού θεατή δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την εξέλιξή του και υπήρξαν φορές που ακόμη και αυτός δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. 
 
 
Φαίνεται πως ο Brawn έχει ένα δίκιο. Αρκεί να βρεθεί κάποιος σε μια πίστα ως θεατής και θα καταλάβει πως ύστερα από από το πρώτο πιτ-στοπ χάνει τον έλεγχο, αφού οι ανακατατάξεις είναι πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που αν δεν έχεις πρόσβαση σε γιγαντοοθόνη δεν ξέρεις ποιος προηγείται και ποιος ακολουθεί
 
Ο Brawn θεωρεί πως όλοι οι πολύπλοκοι κανονισμοί πρέπει να αλλάξουν και ο μόνος στόχος της F1 πρέπει να είναι το πώς θα προσφέρει πλούσιο θέαμα. «Πρέπει να κάνουμε το Σαββατοκύριακο των αγώνων ένα μεγάλο σόου», είπε χαρακτηριστικά, «ένα σόου που θα προσφέρει διασκέδαση στους θεατές»
 
Τέλος όταν ρωτήθηκε για το ποιες πίστες θα φιλοξενούν αγώνες, τόνισε πώς το Silverstone δεν πρέπει με τίποτα να βγει από το καλαντάρι διότι είναι το εξίσου εμβληματικό όσο το Μονακό, η Monza, το Hockenheim και το Nürburgring. Αυτοί οι αγώνες είπε πρέπει πάντα να βρίσκονται στο καλαντάρι της F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube