Ron Dennis: Δεν υπογράψαμε με τον Alonso

Ron Dennis: Δεν υπογράψαμε με τον Alonso

Το αφεντικό της McLaren διέψευσε τις φήμες ότι ήδη η ομάδα υπέγραψε με τον Fernando Alonso, αν και οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει.

Ο Alonso πρόκειται να αντικατασταθεί στη Ferrari από τον Sebastian Vettel και αναμένεται να συμφωνήσει με τη McLaren για να ηγηθεί της ομάδας τη νέα εποχή της Honda.

Όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμα κανένα συμβόλαιο και ο CEO της McLaren, o Ron Dennis, ξεκαθάρισε σήμερα στη Suzuka ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα σε θέση να πει ότι η προσπάθειά της να προσελκύσει τον Alonso έχει στεφθεί από επιτυχία. 

«Δεν έχουμε συμβόλαιο με κανένα οδηγό αυτή τη στιγμή. Δεν είναι προτεραιότητά μας», δήλωσε.

«Βέβαια έχουμε συνομιλίες, κάνουμε όλα αυτά που περιμένετε να κάνουμε. Όμως αυτή τη χρονική στιγμή δεν έχουμε συμβόλαια ενεργοποιημένα. Δεν είναι ευχάριστη θέση αν είσαι ο Jenson [Button] ή ο Kevin [Magnussen], αλλά η αλήθεια είναι ότι το κατανοούν.

«Το βασικό γι’ αυτούς είναι ότι προτεραιότητά μας είναι να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο ικανό για νίκες, με το ποίο θα μπορούν να νικούν».

Η McLaren πιστεύεται ότι έχει οψιόν για τον Magnussen για το 2015, ενώ ο Button δεν έχει κανένα συμβόλαιο.

Όμως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα κάνει ο Alonso το 2015, η McLaren αφήνει ανοικτές τις επιλογές της – πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σημερινοί οδηγοί της θα περάσουν μια αγχωτική περίοδο αναμονής.

Ο Button έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα του χρόνου, καθώς η καριέρα του θα μείνει μετέωρη αν η McLaren επιλέξει τον Alonso και τον Magnussen.

«Ο στόχος μου είναι να αγωνιστώ εδώ του χρόνου», δήλωσε ο Button. «Πέντε χρόνια δουλέψαμε σκληρά και θα ήθελα να δω όλη αυτή τη δουλειά να οδηγήσει κάπου στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Alonso δήλωσε ότι «η κίνηση του Vettel δεν αλλάζει τίποτε γι’ αυτόν» και επανέλαβε ότι «έχει συγκεκριμένο, ξεκάθαρο σχέδιο» και «είναι σε θέση να κάνει ό,τι θέλει και ό,τι είναι καλύτερο για την καριέρα του».

Με τις δηλώσεις του άφησε πάντως ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μείνει ένα χρόνο εκτός αγώνων, αφού η μόνη του επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά η McLaren, καθώς ο Toto Wolff της Mercedes ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τους δύο οδηγούς της ομάδας και «πολύ ευτυχής που δεν παίρνει μέρος στο παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube