Robert Kubica και Paul di Resta θα δοκιμάσει η Williams

Robert Kubica και Paul di Resta θα δοκιμάσει η Williams

H κενή θέση της ομάδας γίνεται αντικείμενο... πόθου για πολλούς οδηγούς

H Williams προτίθεται να δοκιμάσει τόσο τον Robert Kubica όσο και τον Paul di Resta για να αποφασίσει ποιον θα εντάξει στο δυναμικό της το 2018. 
 
Οι δοκιμές θα γίνουν σε χρονικό διάστημα ανάμεσα στα δύο επόμενα Grand Prix με μονοθέσιο του 2014, που είναι ό,τι πιο κοντινό στα σύγχρονα μονοθέσια. 
 
Η ομάδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, έχει γίνει η πλεόν... περιζήτητη και έχει δεχτεί προτάσεις από πολλούς οδηγούς που θα ήθελαν να αγωνιστούν με τα χρώματά της μαζί με τον Lance Stroll.
 
Kubica, Felipe Massa και di Resta είναι οι επικρατέστεροι αλλά πιστεύεται ότι ο Pascal Wehrlein είναι επίσης ένας υποψήφιος.
 
Οι δοκιμές θα γίνουν ανάμεσα στο ιαπωνικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου και του επόμενου αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την ίδια στιγμή η Renault αποσύρθηκε από την πιθανότητα να πάρει τον Kubica όταν έκλεισε με τον Carlos Sainz Jr.
 
Ετσι, τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Williams πιστεύοντας ότι ο Πολωνός θα είναι ο κατάλληλος οδηγός γι' αυτήν. 
Παρόλα αυτά, το ίδιο μονοθέσιο με τον Kubica θα οδηγήσει και ο Di Resta και θα αξιολογηθεί και αυτός από την ομάδα. 
 
Η τελευταία και σε ό,τι αφορά στον Massa, δεν έχει ακόμη διευκερινίσει τις προθέσεις της, αρκούμενη σε δηλώσεις ευγνωμοσύνης για την προθυμία του Βραζιλιάνου να αγωνιστεί το 2017 παρά την απόφασή του να αποσυρθεί, όταν από την ομάδα αποχώρησε ο 
Valtteri Bottas για να πάει στη Mercedes.
 
Eίναι σαφές ότι η Williams αξιολογεί τον Massa σαν καλύτερη επιλογή από τον di Resta, ωστόσο θέλει να δει τα αποτέλεσμα των δοκιμών.
 
Η Williams χρειάζεται ιδανικά ένας από τους οδηγούς της να είναι πάνω από την ηλικία των 25 ετών ως μέρος της συμφωνίας της με τον χορηγό της (Martini) και για το λόγο αυτό φαίνεται να αποκλείει τον 22χρονο Wehrlein.
 
Ωστόσο, ο Wehrlein παραμένει σαν τέταρτη επιλογή με την ελπίδα η Williams να αναθεωρήσει τον συγκεκριμένο όρο του συμβολαίου της με τη Martini
Σε κάθε περίπτωση η ομάδα δεν βιάζεται και δεν προτίθεται να ανακοινώσει τους οδηγούς της πριν το τέλος της σεζόν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube