Red Bull: «Μπορεί να αποχωρήσουμε από την F1»

Red Bull: «Μπορεί να αποχωρήσουμε από την F1»

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, προειδοποίησε ότι η φίρμα μπορεί να φύγει από την F1 διότι οι σημερινοί κανονισμοί «θα σκοτώσουν το σπορ».

Η τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Red Bull, είχε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο στην Αυστραλία, με τον Daniel Ricciardo να τερματίζει στην 6η θέση του αγώνα, αιώνες πίσω, και τον Daniil Kvyat να μένει από μηχανική βλάβη πριν την εκκίνηση.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, είχε πει μετά το Αυστραλιανό GP ότι οι ιθύνοντες της Formula 1 θα έπρεπε να πάρουν μέτρα για να ισοσταθμιστεί η απόδοση των κινητήρων και ο Marko λέει ότι ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, μπορεί να πάψει να ενδιαφέρεται για το σπορ.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση ξανά [το καλοκαίρι] όπως κάθε χρόνο και θα εξετάσουμε το κόστος και τα έσοδα», δήλωσε ο Marko σε αυστριακά ΜΜΕ στη Μελβούρνη. «Αν είμαστε εντελώς δυσαρεστημένοι, μπορεί να σκεφτούμε και μια αποχώρηση από την F1. Ναι, ο κίνδυνος είναι να χάσει ο κ. Mateschitz το πάθος του για την F1».

Ο Marko επιτέθηκε στους σημερινούς κανονισμούς, κάτω από τους οποίους η Mercedes κυριαρχεί από τη θέσπισή τους, το 2014.

«Αυτές οι μονάδες ισχύος είναι η λάθος λύση για την F1, και θα λέγαμε το ίδιο ακόμη κι αν η Renault [που τους προμηθεύει τους κινητήρες] ήταν στην πρωτοπορία», πρόσθεσε ο Marko. «Οι τεχνικοί κανονισμοί δεν είναι κατανοητοί, είναι πολύ περίπλοκοι και πολύ ακριβοί».

«Μας διέπει μια φόρμουλα μηχανολόγων. Κι εμείς θέλαμε μείωση του κόστους, αλλά δεν θα γίνει με αυτόν τον τρόπο. Ένας σχεδιαστής σαν τον Adrian Newey [που αποσύρεται σταδιακά από την F1] ευνουχίζεται από αυτή τη φόρμουλα κινητήρων. Αυτοί οι κανονισμοί θα σκοτώσουν το σπορ».

Μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Red Bull θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην F1 αφού ο Mateschitz είναι ιδιοκτήτης και της Toro Rosso. Όμως η αυστριακή φίρμα έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Ecclestone που τη δεσμεύει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι τουλάχιστον το 2020.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube