RB11: Το «όπλο» της Red Bull Racing για το 2015 [video]

RB11: Το «όπλο» της Red Bull Racing για το 2015 [video]

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά η Red Bull Racing παρουσίασε τελικά το νέο της μονοθέσιο που ελπίζει να την επαναφέρει στην κορυφή της F1.

H RB11 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην πίστα της Jerez στην Ισπανία, όπου διεξάγονται οι πρώτες επίσημες δοκιμές της φετινής σεζόν. Η ομάδα υποστηρίζει ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς με στόχο να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση που απώλεσε πέρυσι από τη Mercedes μετά από κυριαρχία τεσσάρων ετών.

Όπως και σε όλα τα φετινά μονοθέσια, η πιο εμφανής αλλαγή στο σχήμα σε σχέση με πέρυσι είναι το χαμηλότερο ρύγχος και το εμπρός μέρος του σασί, που επανασχεδιάστηκαν ώστε να πληρούν τις νέες προδιαγραφές που έθεσε η FIA για το 2015.

«Η σχεδίαση της RB11 επηρρεάστηκε, σε μεγάλο βαθμό, από την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε την περασμένη χρονιά, η οποία άλλαξε τα δεδομένα λόγω της χρήσης των νέων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων», είπε ο τεχνικός διευθυντής της RBR Adrian Newey.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειας αναλώθηκε στην βελτίωση του κινητήρα της Renault, ο οποίος εξελίχθηκε σε στενότερη συνεργασία με τους σχεδιαστές της RBR.

«Η σχέση μας με τη Renault είναι πολύ πιο στενή πλέον», σχολίασε ο επικεφαλής της Red Bull Racing Christian Horner. «Η Red Bull είναι πλέον, μαζί με την (σ.σ.: «αδελφή») Torro Rosso, η μοναδική ομάδα που διαθέτει τους κινητήρες της Renault, γι’ αυτό και μας δόθηκε η δυνατότητα για πολύ καλύτερη συνεργασία μεταξύ της ομάδας σχεδίασης του σασί και των τεχνικών εξέλιξης του κινητήρα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να κάνουμε μερικά σημαντικά βήματα μπροστά αυτή τη σεζόν.»

Για το 2015, μετά την αποχώρηση του Sebastian Vettel για τη Ferrari, o Daniel Ricciardo θα έχει για team-mate του τον Daniil Kvyat. «Είναι ένα πολύ δυναμικό δίδυμο», είπε ο Horner. «Έχουμε ήδη δει τι μπορεί να κάνει ο Daniel και είμαστε βέβαιοι ότι ο Dany έχει τις ίδιες ικανότητες. Και οι δύο είναι νέοι, πεινασμένοι, απίστευτα γρήγοροι και πιστεύω ότι θα πιέσουν ο ένας τον άλλον πολύ σκληρά μέσα στη χρονιά.»

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube