Πρώτη φωτογραφία του Honda V6 turbo F1

Πρώτη φωτογραφία του Honda V6 turbo F1

H Honda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του κινητήρα με τον οποίο θα επιστρέψει στη Formula 1 το 2015.

Η Honda αποσύρθηκε από την F1 λόγω της οικονομικής κρίσης, κλείνοντας και πουλώντας (στον Ross Brawn) την ομάδα της, στο τέλος της σεζόν του 2008. Θα επιστρέψει όμως του χρόνου ως προμηθευτής κινητήρων της McLaren.

Σήμερα η Honda αποκάλυψε το πώς θα δείχνει ο κινητήρας της και είπε ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να του ρίξουμε μια πρώτη ματιά κατά τη διάρκεια του Ιαπωνικού GP, στο τέλος της εβδομάδας.

«Καθώς ετοιμάζουμε τη συμμετοχή της Honda στην αγωνιστική σεζόν του 2015, η εξέλιξη της κινητήριας μονάδας έχει μπει στην τελική φάση στις εγκαταστάσεις R&D μας, στη Sakura (στο Tochigi της Ιαπωνίας), όπου έχουμε μεταφέρει την εξέλιξη για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα νωρίτερα φέτος», δήλωσε ο Yasuhisa Arai, επικεφαλής του προγράμματος Honda F1.

«Παράλληλα με τις προσομοιώσεις που κάνουμε, έχουμε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο όπου πραγματοποιούμε πλήρεις δοκιμές του κινητήρα σε δυναμόμετρο με συνδεδεμένα τα συστήματα του τούρμπο και της ανάκτησης ενέργειας.

«Στο μεταξύ, η αγωνιστική μας βάση στο Milton Keynes της Αγγλίας έχει καταστεί πλήρως λειτουργική. Σήμερα αποκαλύπτουμε μια φωτογραφία της κινητήριας μονάδας που έχουμε σε εξέλιξη. Όλη η ομάδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη αυτή, προετοιμαζόμενη για την επερχόμενη συμμετοχή μας στην F1, σε έξι μήνες».  

Η McLaren δήλωσε πρόσφατα ότι δεν αποκλείεται να κάνει τις πρώτες της δοκιμές με τον κινητήρα Honda στο επίσημο τεστ των ομάδων F1 στο Abu Dhabi, τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube