Το πρόγραμμα για το Grand Prix της Ουγγαρίας

Το πρόγραμμα για το Grand Prix της Ουγγαρίας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και από πού μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα.

H Formula 1 αυτό το Σαββατοκύριακο μετακομίζει στο Ηungaroring, μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα στο Hockenheim και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
 
Έτσι, οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους ελάχιστο χρόνο για να διορθώσουν τα όσα κακώς κείμενα διέγνωσαν στα αυτοκίνητά τους, την ώρα που οι ιδιαιτερότητες της πίστας στην Ουγγαρία απαιτούν προσεκτικές ρυθμίσεις. Στο Ηungaroring, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η πίστα δεν έχει κακή πρόσφυση στην «ακάθαρτη» γραμμή, τη στιγμή που τα αυτοκίνητα επιταχύνουν με τέρμα γκάζι μόνον για 10 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο των 4,381 χλμ. 
 
Έτσι απαιτείται σετάρισμα υψηλής αεροδυναμικής πίεσης καθώς τα μονοθέσια επιταχύνουν με τέρμα γκάζι μόνο για 10 δεύτερα περίπου σε κάθε γύρο της πίστας των 4.381 χλμ, ενώ στον περυσινό αγώνα αποδείχθηκε πως η τακτική των δύο πιτ στοπ ήταν η ενδεδειγμένη. H πίστα είναι αρκετά στενή, είναι η 2η πιο αργή μετά το Μονακό και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για προσπεράσματα. Ετσι η σειρά εκκίνησης και κατ' επέκταση οι κατατακτήριες δοκιμές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.
 
Στα της μάχης για το πρωτάθλημα, με τον Rosberg να έχει φτάσει τους 190 βαθμούς και τον περυσινό νικητή της Ουγγαρίας Hamilton τους 176, είναι σαφές πως ο «εμφύλιος» στη Mercedes καλά κρατεί και με δεδομένη την επίδοση και των δύο στο Hockenheim, το Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία αναμένεται καυτό. Την ίδια στιγμή, οι δύο Red Bull θα δώσουν τη δική τους μάχη με τις Ferrari των Alonso και Raikkonen να προσπαθούν και πάλι για το καλύτερο, όποιο και αν είναι αυτό...
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
Παρασκευή 25 Ιουλίου
Ώρα 11:00 Free practice 1 (ΟΤΕ TV)
Ώρα 15:00 Free practice 2 (ΟΤΕ TV)
 
Σάββατο 26 Ιουλίου
Ώρα 12:00 Free practice 3 (ΟΤΕ TV)
Ώρα 15:00 Qualifying      (ΟΤΕ TV)
 
Κυριακή 27 Ιουλίου 
Ώρα 15:00 Αγώνας (ΟΤΕ TV, Alpha TV) 
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ηungaroring
Μήκος πίστας 4,381 km
Αριθμός γύρων 70
Απόσταση αγώνα 306,630 km
Ρεκόρ γύρου 1:19.071 (Michael Schumacher, 2004)
Πρώτο GP 1986
Νικητής 2013 Lewis Hamilton (Mercedes)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube