Πολλές οι αλλαγές στη Ferrari του 2017

Πολλές οι αλλαγές στη Ferrari του 2017

Πέρα από την αεροδυναμική, η Scuderia αναθεωρεί και άλλους τομείς του μονοθεσίου, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις νίκες.

Ενώ ορισμένες από τις αλλαγές στο μονοθέσιο –με πρώτες τις αεροδυναμικές– έχουν επιβληθεί από τους νέους κανονισμούς για το 2017, η ανανεωμένη τεχνική ομάδα στο Maranello έχει επικεντρωθεί και σε κάποιους άλλους τομείς του νέου μονοθεσίου – με τον κωδικό 668– οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν σημαντικά για τη νέα χρονιά.

Η μονάδα ισχύος 062/2 της Ferrari θα έχει έναν βελτιωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα εκμεταλλεύεται καλύτερα τη μονάδα ανάκτησης θερμικής ενέργειας MGU-H. Αυτό θα αυξήσει την απόδοση των υβριδικών συστημάτων και θα μειώσει τις πιθανότητες βλάβης στο τούρμπο.

Στο εσωτερικό του V6, πιστεύεται ότι η ομάδα δοκιμάζει ένα σύστημα πολλαπλών ψεκασμών MultiJet σε στενότερη συνεργασία με τον προμηθευτή τεχνολογίας της (εμβόλων, βαλβίδων, διαχείρισης τροφοδοσίας κλπ.), τη γερμανική Mahle.

Αναμένονται επίσης αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπου η Ferrari θα επιστρέψει σε μια πιο συμβατική λύση με στόχο τη βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης. Η διάταξη του 2016, με την έδραση της πίσω ανάρτησης ανάμεσα στο κιβώτιο και το διαφορικό, είχε δημιουργήσει δυσκολίες.

Όσον αφορά στην εμπρός ανάρτηση, η Scuderia αναμένεται να υιοθετήσει μια διάταξη παρόμοια με εκείνη της Mercedes.

Λέγεται επίσης ότι η ιταλική ομάδα έχει μακρύνει το μεταξόνιο του μονοθεσίου κατά 200 mm και έχει μετακινήσει τον κινητήρα πιο πίσω – αν και αυτό έχει επιβληθεί εν μέρει από τους κανονισμούς που έχουν αυξήσει για φέτος τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βενζίνης από τα 100 στα 105 kg.

Σχετικά με τις φήμες που θέλουν «ασυνήθιστα σχήματα» να έχουν προκύψει από την αεροδυναμική σήραγγα για το 2017, η Ferrari τηρεί σιγή ιχθύος. Μην αποκλείετε πάντως κάποιες εκπλήξεις.

Τέλος, πιστεύεται ότι η Ferrari θα αλλάξει και τα χρώματα των μονοθεσίων της, αφαιρώντας το λευκό που είχε επιστρέψει το 2016, καθώς κάποια στελέχη πιστεύουν ότι ο συνδυασμός αυτός έχει συνδεθεί με κακές περιόδους στην ιστορία της ομάδας.

Δύο από τις πρόσφατες χρονιές χωρίς νίκη, το 2016 και το 1993 (φωτ. κάτω), τα ιταλικά μονοθέσια είχαν περισσότερο λευκό απ’ ό,τι συνήθως στο χρωματισμό τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube