Ποινή 10 θέσεων στον Webber και επίπληξη στον Alonso γιατί έκανε τον… ταξιτζή!

Ποινή 10 θέσεων στον Webber και επίπληξη στον Alonso γιατί έκανε τον… ταξιτζή!

Για τον Webber αυτή ήταν η τρίτη επίπληξη στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που σύμφωνα με τους κανονισμούς σημαίνει αυτόματα ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα

Η εικόνα με τον Fernando Alonso να μεταφέρει τον Mark Webber στα pit μετά το τέλος του Grand Prix Σιγκαπούρης πάνω στη Ferrari του, ήταν από τις ομορφότερες που έχουμε δει φέτος και μας θύμισε επίσης όμορφες εικόνες από τον παρελθόν, δεν συγκίνησε όμως τους αγωνοδίκες.

Τηρώντας το γράμμα του νόμου οι αγωνοδίκες κάλεσαν μετά το τέλος του αγώνα τους δυο οδηγούς για εξηγήσεις. Και αφού έκριναν ότι υπήρξε παραβίαση των κανονισμών επέβαλαν και στους δύο οδηγούς ποινή επίπληξης.

Ο Αυστραλός τιμωρήθηκε γιατί, αφού εγκατέλειψε το μονοθέσιό του, μπήκε στην πίστα χωρίς την άδεια του προσωπικού ασφαλείας και ο Ισπανός γιατί σταμάτησε εντός της πίστας, για να παραλάβει τον Webber, αναγκάζοντας τους οδηγούς των δύο Mercedes που βρίσκονταν από πίσω του να προβούν σε ελιγμό για να αποφύγουν τη σταματημένη Ferrari.

Για τον Webber αυτή ήταν η τρίτη επίπληξη στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που σύμφωνα με τους κανονισμούς σημαίνει αυτόματα ποινή 10 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα, το Grand Prix της Κορέας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube