Φεύγει από την Red Bull o Sebastian Vettel και πετάει για Ιταλία

Φεύγει από την Red Bull o Sebastian Vettel και πετάει για Ιταλία

Ο Sebastian Vettel θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς από την Red Bull και όλα δείχνουν ότι θα μετακομίσει στην Ιταλία.

Την ανακοίνωση που θα επισημοποιούσε το διαζύγιο της Ferrari και του Fernando Alonso περίμεναν όλοι σήμερα στην πίστα της Suzuka, αλλά η «βόμβα» έσκασε στα pit της Red Bull, η οποία ανακοίνωσε ότι ο Sebastian Vettel θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς από την ομάδα με την οποία κατέκτησε τους 4 τίτλους του στην Formula 1, παρότι είχε συμβόλαιο με την αυστριακή ομάδα και για το 2015.

Ο Γερμανός πρωταθλητής, που δεν είναι ικανοποιημένος από την φετινή απόδοση του μονοθεσίου της Red Bull, φέρεται να αναζητά νέες προκλήσεις για την καριέρα του και έτσι ενεργοποίησε όρο απόδοσης στο συμβόλαιό του με την ομάδα, που του επιτρέπει να το σπάσει.

Ο Sebastian Vettel φεύγει από την Red Bull έχοντας κατακτήσει με αυτή από το  2009, 38 νίκες, 44 pole positions, τέσσερις τίτλους οδηγών και τέσσερις κατασκευαστών.

Η Red Bull ανακοίνωσε και τον πιλότο που θα αντικαταστήσει τον Vettel. Αυτός είναι ο Daniil Kvyat που φέτος έκανε την πρώτη του χρονιά στην Formula 1 με την θυγατρική ομάδα Toro Rosso.

«Ο Sebastian Vettel μας ενημέρωσε πως θα αφήσει την Infiniti Red Bull Racing στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της Infiniti Red Bull Racing αυτές τις έξι σεζόν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο βήμα στην καριέρα του αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε με ενθουσιασμό το μέλλον αφού η θέση που αφήνει κενή ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά οδηγών της Red Bull. Το πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών έχει βγάλει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια, όπως ο Sebastian Vettel και ο Daniel Ricciardo που φέτος έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες με την ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο στο πλευρό του Daniel το 2015 θα βρίσκεται ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι από το πρόγραμμά μας, ο Daniil Kvyat» αναφέρει η ανακοίνωση της Red Bull.

Όσον αφορά τον Fernando Alonso, είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση του διαζυγίου του με τη Ferrari. Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο ως το 2016 αλλά οι δυο πλευρές φέρεται να έχουν αποφασίσει να λύσουν από κοινού τη συνεργασίας τους. O Ισπανός αναμένεται να μετακομίσει στη McLaren, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έλευση του Vettel στο Μαρανέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube