Πέθανε ο Gerard Ducarouge

Πέθανε ο Gerard Ducarouge

Ο Gerard Ducarouge, ο θρυλικός σχεδιαστής που σχεδίασε νικηφόρα μονοθέσια για τους Jackie Stewart και Ayrton Senna, πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

Η καριέρα του Ducarouge στους αγώνες αυτοκινήτων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 με τη Matra στις μικρές κατηγορίες, πριν ο Γάλλος συμβάλει στη σχεδίαση της MS80 F1 με την οποία ο Stewart πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1969.

Την επόμενη δεκαετία, ο Ducarouge οδήγησε τη Matra σε επιτυχίες στις 24 Ώρες του La Mans, όπου η γαλλική ομάδα πήρε τρεις στη σειρά νίκες, το 1972-’74.

Αφήνοντας τη Matra για να πάει στη νέα τότε ομάδα της Ligier F1, o Ducarouge απέδειξε ξανά τη σχεδιαστική ιδιοφυία του, κατευθύνοντας την ομάδα στην παρθενική της νίκη, στο Σουηδικό GP του 1977 με τον Jacques Laffitte.

Αφού απολύθηκε από τη Ligier στα μέσα της σεζόν του 1979 και μετά από μια σύντομη θητεία στην Alfa Romeo, o Ducarouge προσελήφθη από τη Lotus στα μέσα του 1983 για την πιο αξιομνημόνευτη ίσως περίοδο της καριέρας του.

Καθώς ο Peter Warr κρατούσε την ομάδα σταθερή μετά το θάνατο του Colin Chapman, ο Ducarouge ανέλαβε αρμοδιότητες και πέτυχε για μια ακόμη φορά όλα όσα του ζητήθηκαν.

Η άνοδος της Lotus προς τις πρώτες θέσεις του grid βοηθήθηκε και από την έλευση του Ayrton Senna ως πρώτου οδηγού της ομάδας το 1985. Επιτεύχθηκαν μερικές αξιομνημόνευτες νίκες, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη παρθενική του Βραζιλιάνου, υπό καταρρακτώδη βροχή στο Estoril της Πορτογαλίας.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο Ducarouge δεν κέρδισε άλλο παγκόσμιο τίτλο και, καθώς το άστρο της Lotus άρχισε να δύει τη δεκαετία του 1990, ο Γάλλος επέστρεψε στη χώρα του για να πάει πρώτα στη Larrousse και μετά στη Ligier όπου και παρέμεινε μέχρι το 1994.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube