Πάσχα με Grand Prix στο Sochi

Πάσχα με Grand Prix στο Sochi

Στη Ρωσία την Κυριακή ο τέταρτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1

Πρωτομαγία, Πάσχα και Grand Prix στο Sochi της Ρωσίας.
Κάπου ανάμεσα στον οβελία λοιπόν και στο κοκορέτσι, ο Rosberg θα κληθεί να υπερασπιστεί το «τρία στα τρία» που έχει πετύχει έως τώρα και ο Hamilton να υλοποιήσει την απειλή που εκστόμισε πριν λίγες μέρες, πως όλοι οι υπόλοιποι αγώνες έως το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι δικοί του.
 
Από κοντά και οι «κόκκινοι» που αναζητούν λύσεις στα μικρά έως και μεγάλα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν από την αρχή της χρονιάς με τη Red Bull να έχει πάρει θάρρος από το τελευταίο αποτέλεσμα - βάθρο στην Κίνα και να θέλει να αποδείξει πως η εμφάνισή της εκεί δεν ήταν ένα πυροτέχνημα αλλά θα έχει και συνέχεια. 
Μάλιστα σε ό,τι αφορά στη Ferrari, οι πληροφορίες λένε πως θα εμφανιστεί στη Ρωσία με τον αναβαθμισμένο κινητήρα.
 
Το Sochi βρίσκεται δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα, με τη F1 να πηγαίνει εκεί για πρώτη φορά το 2014. Τόσο εκείνη τη χρονιά όσο και το 2015 «τσάρος» αναδείχθηκε ο Hamilton
Η πίστα μήκους 5.848 km είναι η 3η μεγαλύτερη σε μήκος μετά το Spa και το Silverstone. Περίπου τα 1.7km είναι δημόσιος δρόμος και ο αγώνας διαρκεί 53 γύρους.
 
Η πιο κρίσιμη στροφή στο Sochi είναι η 3η μια αριστερή παρατεταμένη με πολλαπλές κορυφές. Πηγή έμπνευσής της υπήρξε η περίφημη στροφή 8 στο Istanbul Park που όπως και το Sochi είναι σχεδιασμένο από το Hermann Tilke.
Διαθέτει συνολικά 18 στροφές και 10 σημεία φρεναρίσματος. Έτσι υπάρχουν 12 δεξιές και έξι αριστερές στροφές αλλά και μια ευθεία 650 m ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη στροφή.
Το Sochi δεν μοιάζει ιδιαίτερα με κάποια άλλη πίστα της Formula 1. Έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τη διαδρομή στο λιμάνι της Valencia που ήταν στο πρωτάθλημα μέχρι το 2012.
 
Όπως στο Μόντρεαλ και στη Μελβούρνη έτσι και στο Sochi οι εγκαταστάσεις είναι μόνιμες κατά το ήμισυ, ενώ όπως στο Μόντρεαλ έτσι και στο Sochi οι εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν αρχικά για Ολυμπιακούς αγώνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube