Pascal Wehrlein: Από το DTM στη Formula1

Pascal Wehrlein: Από το DTM στη Formula1

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα θα είναι ο ένας εκ των δύο οδηγών της Manor

Μισός Γερμανός, μισός από τον Μαυρίκιο, ο Pascal Wehrlein, πρωταθλητής DTM για το 2015 με την ομάδα της Mercedes μετακομίζει στην F1.
 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Γερμανία, ο 21χρονος Pascal Wehrlein θα είναι ο ένας εκ των δύο που θα οδηγήσουν για την ομάδα της Manor, η οποία είναι και η μόνη που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τους οδηγούς της. 
 
Ο Pascal Wehrlein γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1994 και το 2003 ξεκίνησε την αγωνιστική του εμπλοκή από τα καρτ. Στη συνέχεια και αφού πέρασε από την F3, τον Σεπτέμβριο του 2014 μπήκε στην ομάδα της Mercedes στην F1 σαν αναπληρωματικός οδηγός, ενώ πήρε μέρος στις δοκιμές εκείνης της σεζόν στην Βαρκελώνη με την Force India και τη Mercedes.
 
H εμπλοκή του στο DTM έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα πέρυσι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος (με τη Mercedes βέβαια) και μάλιστα έγινε ο νεότερος οδηγός που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
 
Με τη Mercedes να δίνει κινητήρες στην Manor, o Wehrlein παίρνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμπλεκεί πλήρως στον μαγικό κόσμο της F1. Ετσι ο Pascal θα γίνει ο τέταρτος Γερμανός που θα τρέχει φέτος στην F1 μαζί με τους Vettel (Ferrari), Rosberg (Mercedes) και Hülkenberg (Force India). 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube