Οι θρύλοι της F1 ξανά στο τιμόνι [videos]

Οι θρύλοι της F1 ξανά στο τιμόνι [videos]

Θρυλικοί πιλότοι της F1, όπως οι Lauda, Prost, Piquet, Berger και Alesi, οδήγησαν ιστορικά μονοθέσια στο πλαίσιο του GP Αυστρίας.

Στο πλαίσιο του πρόσφατου Aυστριακού GP, οι φίλοι της F1 είχαν τη σπάνια ευκαιρία να δουν ορισμένους από τους πλέον θρυλικούς και λατρεμένους οδηγούς της F1 στο τιμόνι ιστορικών αυτοκινήτων, της δεκαετίας του ’80, με τα οποία μεγαλούργησαν στην καριέρα τους.

Οι Niki Lauda και Alain Prost οδήγησαν την McLaren MP4/2 με την οποία ο Αυστριακός πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα το ’84, όταν ο Γάλλος τράκαρε και του χάρισε τη νίκη στο Aυστριακό GP. Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος κατά κάποιον τρόπο.

Στο event, το παρών έδωσαν επίσης οι Gerhard Berger και Jean Alesi, για να οδηγήσουν την Ferrari F1/87 και Sauber C14 αντίστοιχα. Η Ferrari είναι το… προσωπικό μονοθέσιο του Berger. Είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο και χαριτολογώντας ζήτησε στα αφεντικά του να του χαρίσουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση που κέρδιζε το Ιταλικό GP στη Monza. Το ’88 οι McLaren είχαν σαρώσει όλους τους αγώνες και κάτι τέτοιο έμοιαζε απίθανο. Ωστόσο ο Berger κέρδισε στη Monza. Μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία, σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, αφού ήταν η πρώτη μετά τον θάνατο του Enzo Ferrari. Φεύγοντας από την πίστα, πήρε το μονοθέσιο με τρέιλερ στο σπίτι του.

Στην ξεχωριστή συντροφιά των θρύλων της F1 ήταν επίσης ο Nelson Piquet και ο Riccardo Patrese, οι δύο οδηγοί της Brabham BT52 το 1983, την χρονιά που ο Piquet έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της turbo εποχής, με τον παντοδύναμο κινητήρα της BMW.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Pierluigi Martini (με μια Minardi, που πήρε μάλιστα φωτιά!) και ο Christian Danner.

Απολαύστε τα video και… αποφύγετε τις συγκρίσεις. Οι όποιες συγκρίσεις ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις μηχανές, με τα συναισθήματα και κυρίως με τις προσωπικότητες, μάλλον απογοητεύει. Τουλάχιστον εμάς τους «σαραντάρηδες» που αγαπήσαμε τότε την F1.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube