Οι επικεφαλής ομάδων της F1 ψηφίζουν τον δικό τους πρωταθλητή

Οι επικεφαλής ομάδων της F1 ψηφίζουν τον δικό τους πρωταθλητή

Οι διευθυντές ομάδες της F1 ψήφισαν τον καλύτερο οδηγό της χρονιάς. Αυτός που κατέκτησε το πρωτάθλημα δεν είναι καν δεύτερος.

Τα αφεντικά της F1 ψήφισαν τον Lewis Hamilton ως τον καλύτερο οδηγό της σεζόν στην ετήσια ψηφοφορία του Autosport.

Ζητήθηκε από τους επικεφαλής των 11 ομάδων να ψηφίσουν τους δέκα καλύτερους οδηγούς της χρονιάς βάσει της απόδοσής τους και στους 21 αγώνες. Η ψηφοφορία έγινε με ένα σύστημα βαθμολόγησης όμοιο με αυτό του πρωταθλήματος, με 25 βαθμούς για τον πρώτο και έναν για τον 10ο. Η ψηφοφορία είναι μυστική ώστε να μην επηρεαστεί κανείς από τους υπόλοιπους, ενώ η εχεμύθεια εξασφαλίζει ότι ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όποιον θέλει χωρίς να νοιάζεται για ισορροπίες.

Ο Hamilton κέρδισε φέτος 10 αγώνες, αλλά λόγω μηχανικών βλαβών έχασε το πρωτάθλημα οδηγών από τον teammate του Nico Rosberg για πέντε βαθμούς. Στην μυστική ψηφοφορία των αφεντικών των ομάδων πήρε 234 ψήφους από το απόλυτο των 275 που θα μπορούσε. Αυτό σημαίνει πέντε ψήφους περισσότερες από πέρσι. Στην δεύτερη θέση ψηφίστηκε ο Max Verstappen, με διαφορά 51 βαθμών. Ο Ολλανδός εντυπωσίασε με τη νίκη του στην Ισπανία και το πρόσφατο ρεσιτάλ στην Βραζιλία, μεταξύ άλλων σημαντικών εμφανίσεων και μονομαχιών. Ο Rosberg παρότι πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα με εννέα νίκες δεν ψηφίστηκε ψηλότερα από την 3η θέση.

Ο Ricciardo, o τέταρτος νικητής αγώνα μετά τους δύο της Mercedes και τον Verstappen, βρίσκεται στην 4η θέση, βάσει της ψηφοφορίας, μία πάνω από τον Sebastian Vettel. Η απόδοση του Alonso στο τιμόνι μιας διαρκώς εξελισσόμενης McLaren επιβραβεύτηκε με την 6η θέση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Kimi Raikkonen είναι 7ος ενώ έκανε μια πολύ καλή σεζόν, την καλύτερη από το 2012, και επισκίασε τον Vettel στο δεύτερο μισό της σεζόν, ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στην 8η θέση βρίσκεται ο Sergio Perez ο οποίος έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα του και βοήθησε την  Force India να καταταγεί στην 4η θέση των Κατασκευαστών, το καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία της ομάδας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Valteri Bottas και Carlos Sainz Jr.

1. Lewis Hamilton, 234
2. Max Verstappen, 183
3. Nico Rosberg, 176
4. Daniel Ricciardo, 133
5. Sebastian Vettel, 90
6. Fernando Alonso, 67
7. Kimi Raikkonen, 61
8. Sergio Perez, 52
9. Valteri Bottas, 26
10. Carlos Sainz Jr. 25

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube