Οι δύο Manor θα τρέξουν στον αγώνα

Οι δύο Manor θα τρέξουν στον αγώνα

Οι δύο οδηγοί της Manor, Will Stevens και Roberto Merhi, πήραν την άδεια να τρέξουν στο GP της Μαλαισίας, παρότι δεν έκαναν αρκετά καλούς χρόνους για να προκριθούν.

Ο Stevens δεν πήρε καν μέρος στις κατατακτήριες λόγω προβλήματος τροφοδοσίας του κινητήρα, ενώ ο χρόνος του Merhi ήταν 0,4” έξω από το όριο πρόκρισης του 107% (σε σχέση με τον χρόνο του πρώτου στην Q1).

Όμως, καθώς οι δύο οδηγοί είχαν σημειώσει  σε άλλες στιγμές των δοκιμαστικών χρόνους μέσα στο όριο του 107%, οι αγωνοδίκες επέτρεψαν και στους δύο να ξεκινήσουν τον αγώνα αύριο.

Μια ανακοίνωση της FIA επιβεβαίωσε την παραπάνω απόφαση, εξηγώντας ότι «είχαν σημειώσει ικανοποιητικούς χρόνους σε δοκιμές αυτής της διοργάνωσης»

Ο Merhi παραδέχτηκε ότι το διήμερο ήταν δύσκολο, αλλά είπε ότι αυτό αναμενόταν αφού το μονοθέσιο δεν είχε τρέξει καθόλου, πριν έρθει στη  Sepang.

«Στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ο Will έδειξε ότι το μονοθέσιο είναι κοντά στον απαιτούμενο ρυθμό, ενώ εγώ είχα ένα τετ-α-κέ στην FP3 σήμερα, οπότε, όπως και χθες, δεν κατάφερα να τρέξω με τη σταθερότητα που θα ήθελα για την ομάδα», είπε.

«Ερχόμενοι εδώ για το πρώτο μας τριήμερο σε πίστα, ξέραμε ότι έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά να κάνουμε – κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Έτσι, ενώ είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των κατατακτήριων, πρέπει να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στο τι έχουμε επιτύχει για να βρισκόμαστε εδώ και να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε την εξέλιξή μας».

Ο Merhi θα εκκινήσει από την 19η θέση και ο Stevens από την 20ή, με τις δύο Manor Marussia ακριβώς πίσω από τις δύο McLaren-Honda.

Όσον αφορά στους άλλους οδηγούς, θα εκκινήσουν με τη σειρά των κατατακτήριων, εκτός από τον Romain Grosjean που πήρε ποινή δύο θέσεων επειδή πήδηξε την ουρά στην έξοδο των pits πριν την Q2. Ο Γαλλοελβετός της Lotus θα ξεκινήσει από τη 10η αντί από την 8η θέση, ενώ οι Bottas και Ericsson θα ξεκινήσουν μπροστά του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube