O Wehrlein εφεδρικός οδηγός της Mercedes

O Wehrlein εφεδρικός οδηγός της Mercedes

H Mercedes όρισε τον 19χρονο Γερμανό, Pascal Wehrlein, νικητή του αγώνα DTM στο Lausitzring, ως τον εφεδρικό οδηγό της ομάδας στη Formula 1

Μία μόλις ημέρα αφότου ο Wehrlein έγραψε Ιστορία ως ο νεότερος νικητής στο DTM, η Mercedes αποφάσισε, σε περίπτωση που είτε ο Hamilton είτε ο Rosberg δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, να τους αντικαταστήσει ο νεαρός Γερμανός.

Έχει κάνει πολλές ώρες στον προσομοιωτή της Mercedes όλη τη χρονιά, και την περασμένη εβδομάδα έκανε μια δοκιμή 500 km ενός μονοθεσίου F1 του 2012 στην πίστα του Portimao (Πορτογαλία).

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε: «Πέρα από τον Nico και τον Lewis, είναι ο οδηγός που γνωρίζει καλύτερα όλες τις διαδικασίες στην F1 W05 Hybrid, επομένως είναι η σωστή επιλογή για εφεδρικός οδηγός.

«Έκανε ένα σημαντικό βήμα την περασμένη εβδομάδα όταν οδήγησε ένα μονοθέσιο F1 για πρώτη φορά – και με ευχαρίστηση τον είδαμε να ολοκληρώνει μια συγκροτημένη και εντυπωσιακή δοκιμή, σύμφωνη με τις προσδοκίες μας».

Ο Wehrlein, που ήταν 2ος στο πρωτάθλημα F3 Euro Series του 2012, θα ταξιδέψει μαζί με την ομάδα F1 στους επόμενους αγώνες, ώστε να είναι εκεί αν και εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube