Ο Vettel δοκιμάζει το σύστημα προστασίας Shield

Ο Vettel δοκιμάζει το σύστημα προστασίας Shield

Ο Γερμανός θα είναι ο πρώτος που θα αξιολογήσει στο Silverstone το νέο σύστημα που προτείνει η FIA

H ώρα της αλήθεια για το σύστημα προστασίας Shield ήρθε και ο Vettel θα είναι ο πρώτος που θα το αξιολογήσει σήμερα στο Silverstone.
 
Πρόκειται για το σύστημα προστασίας του κεφαλιού των οδηγών που θέλει να προωθήσει η FIA αφού προηγουμένως είχε απορρίψει τα συστήματα Halo και το Aeroscreen.
Οι οδηγοί είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αυτών, όμως η FIA επιμένει. 
 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση , με το Shield (κατασκευασμένο από την Isoclima) να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, οι επιφυλάξεις είναι έντονες και έχουν να κάνουν τόσο με την ορατότητα σε περίπτωση βροχής, όσο και με το έαν και κατά πόσο μπορεί να προσφέρει προστασία ουσιαστική σε περίπτωση όχι μικρών θραυσμάτων στην πίστα αλλά δυνατού χτυπήματος σαν αυτό που τραυμάτισε θανάσιμα τον Jules Bianchi στην Ιαπωνία. 
 
Η FIA μιλά προς το παρόν για προστασία από θραύσματα από την πίστα (περίπτωση ανάλογη του τραυματισμού του Massa) και όχι για δυνατά χτυπήματα τύπου Bianchi, ενώ επιμένει πως δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα του οδηγού. 
Μένει να δούμε στην πράξη πώς υλοποιούνται όλα αυτά και βέβαια να ακούσουμε και τις εντυπώσεις των άμεσα ενδιαφερομένων που δεν είναι άλλοι από τους οδηγούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube