O Sergey Sirotkin θα αγωνίζεται με την Williams F1. Τρίτος οδηγός ο Kubica

O Sergey Sirotkin θα αγωνίζεται με την Williams F1. Τρίτος οδηγός ο Kubica

Ο Robert Kubica επιστρέφει στην F1 σε ρόλο τρίτου οδηγού δοκιμών και εξέλιξης. Η Williams επέλεξε τον Ρώσο Sergey Sirotkin για βασικό της οδηγό στους αγώνες.

Ο Sergey Sirotkin, μέχρι πέρσι τρίτος οδηγός της Renault, θα είναι ο επίσημος οδηγός της Williams δίπλα στον Lance Stroll.

Ο Robert Kubica ήταν αρχικά το φαβορί για την τελευταία ελεύθερη θέση στο grid μετά την αποχώρηση, οριστική αυτή τη φορά, από την ενεργό δράση του Felipe Massa. Αλλά η εντυπωσιακή από άποψη ταχύτητας εμφάνιση του Sirotkin στο τεστ νέων οδηγών του Abu Dhabi αμέσως μετά τη λήξη της σεζόν 2017, μια δοκιμή που η Williams δεν είχε κρύψει ότι είναι η τελευταία αξιολόγηση των υποψήφιων, του έδωσε την θέση. Σύμφωνα με τις πηγές, ο Ρώσος έκανε πολυετές συμβόλαιο και φέρνει στην ομάδα χρήματα από προσωπικούς χορηγούς της τάξης των 15 εκατομμυρίων στερλίνων. Η Williams έχει ένα πολύ νεανικό οδηγικό δίδυμο, καθώς ο Sirotkin είναι 22 και ο Stroll μόλις 19 ετών. Αυτό σημαίνει ενθουσιασμό, αλλά και έλλειψη εμπειρίας.

«Μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών, είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε την απόφασή μας για το οδηγικό δίδυμο του 2018», δήλωσε η κόρη το Sir Frank, Claire Williams, αντιπρόεδρος της ομάδας. «Αξιοποιήσαμε το χρόνο για να αξιολογήσομε τις επιλογές μας και είμαι βέβαιη ότι ο Lance και o Sergei θα κάνουν το καλύτερο για την ομάδα και θα φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ήταν ανέκαθεν στη φιλοσοφία της Williams να προωθεί και να αναδεικνύει τα νέα ταλέντα».

Ο τεχνικός διευθυντής Paddy Lowe υπογράμμισε ότι η επιλογή του Sergey Sirotkin έγινε με βάση τη συνολική του ικανότητα, την ταχύτητα που έδειξε, την ικανότητά του να επικοινωνεί με τους τεχνικούς δίνοντας το σωστό feedback, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στις δοκιμές του Abu Dhabi.

Ρόλο τρίτου οδηγού, εξελικτή και αναπληρωτή του βασικού δίδυμου, θα έχει ο Robert Kubica, που έτσι επιστρέφει μεν στην F1πράγμα που είχε βάλει ως στόχο μετά το ατύχημα που του στοίχισε την καριέρα του και παραλίγο και την ίδια του τη ζωή. Έστω κι αν αυτή δεν είναι η θέση που θα ήθελε. Οι ελπίδες του Kubica άρχισαν να εξανεμίζονται μετά το τεστ νέων οδηγών του Abu Dhabi όταν οι επιδόσεις του με αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017 συγκρίθηκαν άμεσα με αυτές του Sirotkin. Βέβαια, ακόμη κι αν ο Ρώσος ήταν ταχύτερος, η απειρία των οδηγών είναι ένα πρόβλημα που γενικότερα θα αντιμετωπίσει φέτος η Williams.

Νωρίτερα πάντως ο Πολωνός ήταν είχε εντυπωσιάσει την ομάδα σε δοκιμές με αυτοκίνητο 2014 στο Silverstone, όσο και νωρίτερα στις δοκιμές του με τη Renault. Ειδικά στην Ουγγαρία, στη διάρκεια της καλοκαιρινής διακοπής, όταν δοκίμασε με αυτοκίνητο Renault προδιαγραφών 2017 και απέδειξε ότι δεν υπάρχει κανένας φυσικός περιορισμός, σχετιζόμενος με τον τραυματισμό στο χέρι του, που να τον εμποδίζει να ξανατρέξει στην F1. Μάλλον το χορηγικό πακέτο του Kubica δεν ήταν τόσο ισχυρό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube