O Schumacher δουλεύει σε βενζινάδικο και οδηγεί μεθυσμένος, σαν “Sunday driver” [videos]

O Schumacher δουλεύει σε βενζινάδικο και οδηγεί μεθυσμένος, σαν “Sunday driver” [videos]

Δέκα διαφημιστικά σποτ με πρωταγωνιστή τον Michael Schumacher που βγάζουν γέλιο.

Ο Michael Schumacher συμπλήρωσε χθες τα 49 του χρόνια. Ο Γερμανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξακολουθεί να βρίσκεται στο σπίτι του στην Ελβετία, σε άγνωστη κατάσταση, σε διαδικασία αποκατάστασης από ένα πολύ σοβαρό για την υγεία του ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013.

Στην καριέρα του στην F1, ο Schumacher κατέκτησε 91 νίκες και 68 pole positions, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Σήμερα ο μόνος που φαίνεται σε θέση να απειλήσει αυτά τα ρεκόρ είναι ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχει ήδη γίνει ο πρώτος poleman στην ιστορία της F1.

Ο Schumacher στην εποχή του ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός του grid και μάλιστα με τεράστια διαφορά, από την στιγμή που πήγε στη Ferrari και έπειτα. Το αμύθητης αξίας συμβόλαιό του πλήρωναν από κοινού η Ferrari και η Marlboro. Άλλες εταιρείες, όπως η Shell πλήρωναν επίσης πολλά εκατομμύρια δολάρια για να χρησιμοποιούν τον Γερμανό στις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Μέσα στις υποχρεώσεις του Schumacher όσο οδηγούσε για τους Ιταλούς ήταν η προώθηση των αυτοκινήτων της μητρικής (τότε)  Fiat. Όχι μόνο σπορ μοντέλων, αλλά και άχαρων οικογενειακών όπως το Multipla. Οι κακές γλώσσες, με μια δόση χιούμορ, έλεγαν τότε ότι η καμπάνια του κακάσχημου πολυμορφικού ήταν η τιμωρία του, για την εσκεμμένη σύγκρουση με τον Villeneuve στην Jerez το ’97, τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.

Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση, ο Schumacher παρέμεινε κοντά στη Ferrari, ως πρεσβευτής της μάρκας. Όταν όμως το 2010 επέστρεψε στη Mercedes ανοίγοντας τον δεύτερο κύκλο της καριέρας του, έκοψε τους δεσμούς με το Maranello, επισήμως τουλάχιστον. Και φυσικά, η Mercedes που του πρόσφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο, ύψους 6 εκ. στερλινών για το 2010, ήθελε να τον αξιοποιήσει στις δικές της καμπάνιες. Οι διαφημιστές έπαιξαν με χιούμορ το χαρτί της διαφοράς ηλικίας με τον team-mate του Nico Rosberg αλλά και την φημισμένη ικανότητα του Schumacher στη βροχή. Η Mercedes, έχοντας στενή σχέση και με τον Mika Hakkinen, έφερε τους δύο πρωταθλητές μαζί στην TV. Παρότι αποτέλεσαν αντίπαλο δέος ο ένας για τον άλλο σε όλη σχεδόν την καριέρα τους, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι είχαν εκτίμηση και σεβασμό ο ένας για τον άλλο, ενώ έβγαλαν και χιούμορ. Που δεν το περίμενες από κανέναν από τους δύο.

Εκτός από την προώθηση προϊόντων, ο Schumacher όπως και άλλοι αθλητές έχουν αξιοποιηθεί σε καμπάνιες για την ασφαλή οδήγηση και την κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά. Βλέπουμε εδώ σε video που έπαιξε στη βρετανική τηλεόραση πόσο πολύ επηρεάζει ακόμη και έναν τέτοιο οδηγό η απώλεια συγκέντρωσης όταν οι συνεπιβάτες του τραγουδούν μέσα στο αυτοκίνητο, όταν λερώνεται ξαφνικά το παρμπρίζ ή όταν "κοπανάει" ένα δύο ποτηράκια.




























Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube