O Rosberg σε ρόλο μάνατζερ του Kubica

O Rosberg σε ρόλο μάνατζερ του Kubica

Η επιστροφή του Πολωνού στην F1 κρίνεται δύσκολη με δεδομένες τις ισορροπίες στις ομάδες αλλά... ποτέ μην λες ποτέ

Ο Nico Rosberg αναλαμβάνει ρόλο «άτυπου» μάνατζερ του Robert Kubica με σκοπό να βοηθήσει την επιστροφή του τελευταίου στην F1 το 2018.
 
Η καριέρα του Kubica στην F1 έπαψε να έχει μέλλον μετά τον βαρύ του τραυματισμό το 2011 σε διάρκεια αγώνα ράλι. Εκτοτε ο Πολωνός έκανε στροφή στο WRC όπου αποδείχθηκε σε πολλές περιπτώσεις γρήγορος αλλά με ροπή στις εξόδους και τις καταστροφές, χωρίς τελικά να φέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα σε επίπεδο διακρίσεων. 
 
Τώρα ο Kubica δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην F1 και να έχει πλήρη εμπλοκή. Μάλιστα δοκιμάστηκε και δύο φορές από τη Renault με τον Abiteboul να δηλώνει μετά το τέλος των δοκιμών όταν ρωτήθηκε αν έκρινε τον Kubica «ετοιμοπόλεμο» πως: «Δεν θέλω να απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι. Δεν ήταν προαγωγικές εξετάσεις με αυτό που κάναμε. Αλλά δεν διαπιστώσαμε κανέναν λόγο που να δείχνει ότι δεν μπορεί, δεν διαπιστώσαμε κανένα πρόβλημα που να συνιστά πιθανό εμπόδιο».
 
Ωστόσο, οι παραπάνω δοκιμές του Kubica που έγιναν στην Βαλένθια και το Paul Ricard, έγιναν με μονοθέσιο του 2012 με τον Abiteboul να δηλώνει με νόημα ότι τα σημερινά μονοθέσια είναι πολύ διαφορετικά.
Οι δοκιμές στο περιθώριο του Ουγγρικού GP δεν έπεισαν και έτσι η ομάδα επέλεξε να πάρει τον Carlos Sainz Jr από τον Toro Rosso.
 
Στον αντίποδα, ο μάνατζερ του Kubica, ο Alessandro Alunni Bravi, δήλωσε στο Autosport κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Ιταλικού GP ότι ο Kubica μπορεί να οδηγήσει άνετα οποιοδήποτε αυτοκίνητο της F1 και πώς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες για την επόμενη σεζόν. 
 
Στην προσπάθεια του Kubica να ενταχθεί στην F1 μπαίνει τώρα ο Nico Rosberg, ο οποίος θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Bravi για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Πολωνού. 
Σε δηλώσεις του ο Kubica στο Autosport τόνισε πως «είναι φανταστικό να εργαζόμαστε με τον Nico. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από τότε που ήμασταν παιδιά και αυτός είναι και θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επιστροφή μου στην F1».
 
Από την πλευρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πως ο Robert και ο Lewis είναι από τους γρηγορότερους που αγωνίστηκα ποτέ μαζί τους και είμαι ενθουσιασμένος που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συνεχίσει ο Kubica το ταξίδι του στη Formula1. Τρέχαμε μαζί στα cart είπε και ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητές του».
 
Σε ό,τι αφορά στο ποια ομάδα θα εντάξει τον Πολωνό στις τάξεις της, οι επιλογές δεν είναι και πολλές. 
Με την Mercedes να έχει υπογράψει με τον Valtteri Bottas και τη McLaren να κρατά μάλλον τον Fernando Alonso μετά τη μετάβαση από τη Honda σε κινητήρες Renault για το 2018, οι επιλογές της Kubica για μια θέση το πρωτάθλημα του 2018 φαίνονται περιορισμένες.
 
Η Force India δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον Sergio Perez, αν και πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να τον κρατήσει, με τη συμφωνία με τον Esteban Ocon να είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.
 
Με αυτά τα δεδομένα, οι «θέσεις» που μένουν ανοικτές είναι στη Williams δίπλα  στον Lance Stroll, στην Toro Rosso όπου όμως παραδοσιακά τρέχουν νέοι οδηγοί της Red Bull και στη Sauber.
 
Η Red Bull αναμένεται να προωθήσει στην κενή θέση της Sainz τον πρωτοπόρο του 2016 στο GP2 Pierre Gasly, μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις του στην ιαπωνική Super Formula αυτή τη σεζόν, οπότε για να κάνει χώρο στον Κubica θα πρέπει να αποκλείσει τον Daniil Kvyat.
 
Η Sauber τέλος, για να πάρει τον Kubica, πρέπει να αποκλείσει ή τον πρωτοπόρο της Formula2 Charles Leclerc, ή τον Marcus Ericsson, των οποίων όμως οι χορηγοί μάλλον θα έχουν αντίρρηση έχοντας δώσει πολλά χρήματα στην ομάδα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube