Ο Raikkonen βρήκε το σωστό στήσιμο

Ο Raikkonen βρήκε το σωστό στήσιμο

O Kimi Raikkonen δηλώνει πως βρήκε επιτέλους το πώς να στήνει τη Ferrari F14 T για να μπορεί να την οδηγεί όπως θέλει και να κάνει καλούς χρόνους.

Ο Raikkonen πιστεύει ότι βρήκε τη μαγική συνταγή στο GP της Σιγκαπούρης και θα μπορεί στο εξής να ανταγωνίζεται τον Fernando Alonso σε ταχύτητα.

Ο πρωταθλητής του 2007 ήταν σχεδόν πάντα πίσω από τον team-mate του στα δοκιμαστικά και κατά συνέπεια και στον αγώνα. Στη Σιγκαπούρη όμως ήταν ο ταχύτερος όλων στην Q1 και στο ίδιο δέκατο με τον Alonso στην Q2, αν και στην Q3 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά που τον περιόρισε στην 7η θέση της εκκίνησης.

Έτσι, στον αγώνα ο Φιλανδός κλείστηκε πίσω από τις Williams του Massa και του Bottas, με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις 8ος αφού είχε λιώσει τα πίσω του λάστιχα ακολουθώντας τις δύο FW36.

Παρ’ όλα αυτά ο Raikkonen πιστεύει πως βρήκε τις ρυθμίσεις για να δώσει στο μπροστινό της F14 T την αίσθηση που θέλει ώστε να μπορεί να οδηγήσει γρήγορα.

«Υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε στο συνολικό πακέτο, αλλά νιώθω πλέον πως μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητο όπως θέλω και μου φαίνεται εύκολο σε σύγκριση με αυτό που είχαμε όλο το χρόνο», δηλώνει ο Φιλανδός.

«Κάθε στροφή ήταν πριν ένα αίνιγμα, αλλά τώρα ξέρω ακριβώς τι θα συμβεί και μπορώ να οδηγήσω με τον τρόπο που ξέρω.

«Όταν πετύχεις τέτοιες βελτιώσεις, κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και μπορείς να κάνεις αμέσως χρόνους. Σε πίστες όπως αυτή [Marina Bay] αν έχεις πρόβλημα με το μπροστινό, εύκολα χάνεις μισό δευτερόλεπτο στο γύρο.

«Είναι ένα ωραίο συναίσθημα και θα ήταν καλά να είχα ολοκληρώσει τις κατατακτήριες. Ελπίζω να λύσουμε τα προβλήματα και να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ώστε κάθε φορά που οδηγώ να έχω καλή αίσθηση και να μπορώ να είμαι κοντά στις πρώτες θέσεις».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube