Ο Räikkönen ουρλιάζει διότι τον έστειλαν στην πίστα χωρίς… τιμόνι! [video]

Ο Räikkönen ουρλιάζει διότι τον έστειλαν στην πίστα χωρίς… τιμόνι! [video]

Οι μηχανικοί της Ferrari ξέχασαν να του δώσουν το… τιμόνι και ο Kimi γίνεται έξαλλος. Ακούστε το team radio.

Ο Kimi Räikkönen είχε ένα επεισοδιακό αγώνα στο GP Ajerbaijan, στο Baku. Και δεν ήταν ο μόνος. Από αυτόν έχουμε πάντως το πιο απολαυστικό team radio. Ως συνήθως…

Ο Kimi συγκρούστηκε στη δεύτερη στροφή, στον πρώτο γύρο, με τον Bottas. Ο οδηγός της Mercedes είχε μεν την εσωτερική, αλλά ο Raikkonen ήταν ήδη μισό αυτοκίνητο μπροστά όταν ο Valtteri πάτησε άγαρμπα στο κερμπ, η Mercedes αναπήδησε λίγο εκτός γραμμής και έπεσε πάνω στη Ferrari, σπρώχνοντάς την στον τοίχο και έχασε τη δεύτερη θέση και την επαφή με την κορυφή.

Στην επεισοδιακή επανεκκίνηση ύστερα από τη δεύτερη περίοδο Safety Car και την κοκορομαχία Hamilton-Vettel, o Räikkönen ήταν έκτος πίσω και από τις Force India. Όταν οι δύο οδηγοί της ινδικής ομάδας συγκρούστηκαν μεταξύ τους και πάλι στη δεύτερη στροφή, ο Φιλανδός της Ferrari πάτησε κάποιο από τα θραύσματα και έπαθε λάστιχο. Όντας στην αρχή μόλις του γύρου, και με δεδομένο ότι η πίστα του Baku είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος ύστερα από το Spa, το διαλυμένο λάστιχο χτυπούσε αλύπητα το αμάξωμα μέχρι ο Kimi να φτάσει στα πιτ, καταστρέφοντας ουσιαστικά την πίσω πτέρυγα, το πάτωμα και το κάλυμμα του κινητήρα. Κανονικά ο Räikkönen ήταν εκτός αγώνα, αλλά για καλή του τύχη τα θραύσματα στην πίστα ήταν τόσα πολλά που οι διοργανωτές αποφάσισαν να βγάλουν κόκκινη σημαία.

Έτσι η Ferrari αποφάσισε να επισκευάσει το αυτοκίνητο του Kimi και να τον ξαναβάλει στον αγώνα, έστω δύο γύρους πίσω. Η επανεκκίνηση θα ήταν πίσω από Safety Car και πριν αυτό μπει στην πίστα για να σχηματιστεί πίσω του η ουρά σύμφωνα με την κατάταξη την στιγμή της διακοπής του αγώνα, τα αυτοκίνητα που έχουν φάει γύρο μπορούν να προηγηθούν και έτσι να ξεδιπλώσουν τον έναν τουλάχιστον γύρο. Αν δηλαδή είχαμε άλλη μια σύγκρουση, άλλη μια περίοδο SC ο Kimi θα βρίσκονταν στον ίδιο γύρο με τους πρώτους. Οπότε είχε νόημα όλη αυτή η υπερπροσπάθεια των μηχανικών στα πιτ, σε μια μάχη κόντρα στον χρόνο.

Κατάφεραν να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο και το έβγαλαν στο pitlane εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων. Καθώς το έσπρωχναν βιαστικά στην άκρη του pit lane για να προλάβουν στο SC όμως, κάτι είχαν ξεχάσει. Κάτι… σημαντικό. Το τιμόνι. Όπως ήταν ακουμπισμένο στο ρύγχος του αυτοκινήτου, το πήρε ένας μηχανικός την ώρα που τέλειωσαν οι δουλειές και άρχισαν να το σπρώχνουν για να το βγάλουν από το box, αλλά μέσα στον πανικό ξέχασε να του το δώσει. Όπως βλέπουμε και στο video ο μηχανικός έτρεχε δίπλα στο αυτοκίνητο με το τιμόνι στα χέρια και ο Kimi κυριολεκτικά έξαλλος ουρλιάζει «δώσε μου το τιμόνι, ΞΥΠΝΑ, ΕΛΑ, ΔΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ».

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube