O Paddy Lowe έφυγε από τη Mercedes F1

O Paddy Lowe έφυγε από τη Mercedes F1

Μετά την αποχώρηση του Rosberg, φεύγει από τη Mercedes και ο εκτελεστικός διευθυντής Paddy Lowe.

Συνεχίζονται  οι ανακατατάξεις σε κορυφαίο επίπεδο στην ομάδα της Mercedes. Μετά την αποχώρηση του πρωταθλητή Nico Rosberg, φεύγει τώρα και ο εκτελεστικός διευθυντής Paddy Lowe.

Από το 2013 η οργάνωση της Mercedes μέχρι σήμερα προέβλεπε δύο θέσεις ισόβαθμων εκτελεστικών διευθυντών. Ο Lowe ήταν υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι και Toto Wolff για το αγωνιστικό. Η έξοδός του από την ομάδα εκτιμάται ότι θα επιταχύνει την μεταγραφή του Bottas, στο κενό μπάκετ του Rosberg. Ο οποίος έχει ήδη επισκεφθεί το εργοστάσιο της Mercedes στο Brackley και όλα δείχνουν ότι είναι ο εκλεκτός, ειδικά από την στιγμή που ο Felipe Massa δέχτηκε να αναβάλει για έναν ακόμη χρόνο την συνταξιοδότησή του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση (την οποία, εδώ που τα λέμε, δεν πρόλαβε να αφήσει ποτέ).

Ο Lowe ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 το 1987 στην Williams, και ήταν μέρος της πετυχημένης ομάδας που πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον Nigel Mansell, ως επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικών. Στη συνέχεια δούλεψε για 20 χρόνια στη McLaren, με την οποία κέρδισε τρεις ακόμη τίτλους. Και προήχθη σε τεχνικό διευθυντή το 2011. Δύο χρόνια μετά πήρε μεταγραφή για τη Mercedes και ήταν ο ένας από τους δύο στρατηγούς της πρόσφατης απόλυτης κυριαρχίας της γερμανικής ομάδας.

Καθώς το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος του 2016, ο Lowe είχε δηλώσει από μήνες ότι θα συζητήσει το μέλλον του με τον αρχηγό της ομάδας. Ο Toto Wolff καθυστέρησε αυτές τις διαπραγματεύσεις για μετά το τέλος του πρωταθλήματος,  λόγω της μάχης των δύο οδηγών του για τον Τίτλο. Η καθυστέρηση αυτή δημιούργησε σύννεφα στη σχέση των δύο ανδρών, τουλάχιστον τέτοιες φήμες κυκλοφόρησαν έντονα στον Τύπο.

Ο Lowe προτάθηκε και στην Ferrari, αλλά η ιταλική ομάδα δια στόματος Sergio Marchionne δήλωσε ότι δεν τον χρειάζονταν: «Η θέση του τεχνικού διευθυντή έχει καλυφθεί», δήλωσε ο Marchionne στην LaRepubblica. Δεν χρειαζόμαστε έναν ήρωα τύπου Ross Brawn. Δουλεύουμε με διαφορετικό τρόπο πλέον. Δουλεύουμε όλοι μαζί προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω να κάνουμε διαρκώς αλλαγές στην ομάδα».

Και ενώ η Ferrari δεν ενδιαφέρθηκε, φαίνεται ο Paddy Lowe είχε μία προσφορά από την Williams την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των καλά πληροφορημένων και έγκυρων πηγών του Motorsport και του SkySports. Οι πηγές αναφέρουν ότι o Lowe ανακοίνωσε στην ομάδα την πρόθεσή του να φύγει αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων.   

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, θα πάει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Williams, από την οποία έφυγε ο Pat Symonds. Την θέση του πιθανότητα θα καλύψει ο James Allison, ένας τεχνικός υψηλότατου προφίλ, ο οποίος έφυγε από την Ferrari πέρσι ενώ είχε πάει στο Maranello ως Μεσσίας. Οι διαφωνίες με τον Marchionne και η επιθυμία του Allison να ζει και να εργάζεται στην Μ. Βρετανία για οικογενειακούς λόγους, ήταν κάποιες από τις αιτίες.

Για την ώρα η Mercedes δεν σχολιάζει επισήμως.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube