Ο Niki Lauda ζητά συγνώμη από τη Ferrari

Ο Niki Lauda ζητά συγνώμη από τη Ferrari

O Αυστριακός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχτηκε πως οι δηλώσεις του ήταν ένα μεγάλο λάθος

Οι δηλώσεις του Niki Lauda στην El Pais πως η Ferrari είναι ένα «σκάτα αυτοκίνητο» και ότι ο Fernando Alonso μάταια αγωνίζεται να διακριθεί με αυτό, προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων.
 
Όχι μόνο διότι ο Αυστριακός κατέχει διοικητική θέση σε ανταγωνιστική ομάδα (Mercedes), αλλά κυρίως διότι ο Lauda τα δύο από τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα που κέρδισε στην F1, τα πήρε με Ferrari (1975 και 1977). Δίκαια λοιπόν οι τιφόζι μιλούν για αγνωμοσύνη και τα «έχουν πάρει» με τον Lauda.
 
Υπό το βάρος λοιπόν των αντιδράσεων, ο Lauda αναγκάστηκε και ζήτησε συγνώμη, αυτή τη φορά μέσω της Gazzetta dello Sport, παραδεχόμενος πως έκανε λάθος. Ο Lauda τονίσε ότι «Nαι, έκανα λάθος και δεν ψάχνω δικαιολογίες. Κάλεσα τον πρόεδρο, του εξέφρασα την απογοήτευσή μου και του είπα ότι δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Ήταν λάθος μου. Είναι σα να έχεις καθυστερήσει στα φρένα. Συμβαίνουν αυτά... Ζήτησα συγνώμη από τη Ferrari, από τον πρόεδρο Montezemolo και από τους τιφόζι. Δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη».
 
Για την ιστορία, να πούμε πως στην ταινία Rush, ο Lauda εμφανίζεται να χαρακτηρίζει και πάλι με την ίδια λέξη τη Ferrari, υπό το βλέμμα του ίδιου του Enzo. Δείτε το σχετικό βίντεο από την ταινία

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube