Ο Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Benetton-Ford B194

Ο Mick Schumacher θα οδηγήσει τη Benetton-Ford B194

Ο Mick Schumacher θα οδηγήσει το αυτοκίνητο που έδωσε στον πατέρα του το πρώτο του πρωτάθλημα, τη Benetton-Ford B194.

Ο Mick Schumacher, γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, χαράζει με αργά αλλά σταθερά βήματα την δική του πορεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Mick οδηγεί στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα F3 για την ομάδα της Prema. Αλλά την Τετάρτη που μας πέρασε εντοπίστηκε να δοκιμάζει την Benetton-Ford B194, το αυτοκίνητο που έδωσε στον πατέρα του Michael Schumacher το πρώτο του πρωτάθλημα, το 1994. Ο 18χρονος λέγεται ότι προετοιμάζεται για να οδηγήσει το συγκεκριμένο μονοθέσιο μπροστά στο κοινό στο προσεχές βελγικό Grand Prix, μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Στον εορτασμό για την επέτειο των 25 χρόνων από την πρώτη νίκη του Schumi, στο Spa το 1992. Ως το τέλος της σεζόν του 2006 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (προσωρινά, όπως αποδείχτηκε) ο Michael Schumacher κατέκτησε 91 νίκες, 68 pole positions και 7 παγκόσμια πρωταθλήματα.



Το συγκεκριμένο μονοθέσιο βγήκε από το Μουσείο Michael Schumacher όπου φυλάσσεται προκειμένου να οδηγηθεί από τον Mick. Η δοκιμή της περασμένης Τετάρτης ήταν μυστική, για αυτό φορούσε ένα μαύρο κράνος και όχι αυτό που χρησιμοποιεί στους αγώνες, ώστε να μην προδίδει την ταυτότητά του.

Ο μικρός Schumacher δεν κρύβει το όνειρό του να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Έχει άλλωστε εξαιρετικά στενή σχέση και με τις δύο φίρμες που υποστήριξαν τον πατέρα του στην καριέρα του, την Ferrari και τη Mercedes. Ο Mick έχει άλλωστε συμμετάσχει στο event Stars & Cars της Mercedes με άλλους αστέρες εργοστασιακούς οδηγούς της μάρκας από διάφορες μορφές αγώνων. Όμως έχει την δική του οπτική για τα πράγματα: «Το κάνω γιατί μου αρέσει να οδηγώ, όχι λόγω του ονόματός μου», δήλωσε πρόσφατα ο Mick όταν ρωτήθηκε από το Canal Sport για την πορεία του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Δεν αισθάνομαι πίεση. Μπορεί αυτό να φαντάζονται ή να ήθελαν κάποιοι. Αλλά εγώ κάνω αυτό που πρέπει. Οδηγώ».



Πηγή F1i.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube