O Mercedes V6 Turbo 2018 παίρνει μπροστά για πρώτη φορά [videos]

O Mercedes V6 Turbo 2018 παίρνει μπροστά για πρώτη φορά [videos]

H Mercedes F1 Team μας εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά με τα «κάλαντα» από τον νέο της κινητήρα.

Οι ομάδες Formula 1 εργάζονται πυρετωδώς από το τέλος της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, το Νοέμβρη, για να ετοιμάσουν τα μονοθέσια και τους κινητήρες του 2018.

Η δουλειά γίνεται στις οθόνες των υπολογιστών, στα σχεδιαστήρια, τα εργαστήρια και τα μηχανουργεία, όπως θα δείτε στο πρώτο video. Και θεωρητικά το αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων γνωστό.

Όμως, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι έχει επιτευχθεί πριν τα πραγματικά εξαρτήματα κατασκευαστούν και δοκιμαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες. Πριν πάρουν δηλαδή ζωή.

Γι’ αυτό και το πρώτο ξύπνημα ενός νέου κινητήρα έχει μεγάλη σημασία. Να συνδέσεις τα ηλεκτρικά και τα σωληνάκια τροφοδοσίας, να βάλεις το πολύσφηνο της εξωτερικής αερόμιζας στην υποδοχή του κιβωτίου και να ακούσεις για πρώτη φορά την έκρηξη των κυλίνδρων και τις κορώνες της εξάτμισης.

Αυτή τη διαδικασία έκανε η ομάδα της Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) στο Brixworth της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα – και ποστάρισε το δεύτερο video στο Tweeter τη Δευτέρα.

O επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, ήταν εκεί, όπως και ο τεχνικός διευθυντής, James Allison.

Η χαρά όλων στο video είναι προφανής – όπως και η δική μας. Η νέα σεζόν ξεκινά.

Όσο για το νέο μονοθέσιο της Mercedes F1, με τον κωδικό W09, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου στο Silverstone, όπου θα γίνει αμέσως και το πρώτο shakedown.

[Πηγή: Mercedes-AMG Petronas Motorsport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube