Ο Max Verstappen στην Toro Rosso από το 2015

Ο Max Verstappen στην Toro Rosso από το 2015

Ανακοινώθηκε επίσημα - Θα πάρει τη θέση του Jean-Eric Vergne

Eίχαμε γράψει προ ημερών πως ο γιος του  Jos Verstappen, o Μax, φλερτάριζε με την F1  και συγκεκριμένα με την Toro Rosso  και η επιβεβαίωση ήρθε πολυ γρήγορα. Στην αρχη ανακοινώθηκε πως ο  "μικρός" (μόλις 17 ετών) εντάχθηκε στην ομάδα Junior της Red Bull και στη συνέχεια ήρθε μια άλλη ανακοίνωση που λέει πως από το 2015 ο Max θα αγωνίζεται κανονικά στην ομάδα της Toro Rosso στο πλευρό του 20χρονου Ρώσου Daniil Kvyat.

Τον Max Verstappen διεκδικούσε και η Mercedes η οποία φαίνεται πως έχασε από τη Red Bull στην… τελευταία στροφή. Eτσι, η Toro Rosso θα έχει στις τάξεις της τους δύο νεώτερους οδηγούς του πρωταθλήματος. Ο ίδιος δηλώνει ευτυχισμένος λέγοντας πως από μικρό παιδί και από την ηλικία των 7 ετών που μπήκε στα καρτ, στόχος του ήταν η F1 και ευχαριστεί τη Red Bull και τον Dr Helmut Marko που του έδωσαν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. 

Την ίδια στιγμή ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, ο Franz Tost δήλωσε πως υποδέχονται με μεγάλη χαρά τον Max στην ομάδα, τονίζοντας πως το πρόγραμμα της εξεύρεσης και ανάδειξης νέων ταλέντων φαίνεται να αποδίδει και στο πρόσωπο του Max η ομάδα το υλοποιεί για μια ακόμη φορά. O Tost  ευχαρίστησε και τον Vergne για την προσφορά του και μάλιστα υποσχέθηκε πως η Toro Rosso θα κάνει ότι μπορεί για να τον "αποκαταστήσει" σε μια άλλη ομάδα της F1 και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube