Ο Max Verstappen στην Red Bull ως και το 2020

Ο Max Verstappen στην Red Bull ως και το 2020

Ο Max Verstappen και η Red Bull ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους. Το timing προκαλεί έκπληξη στον Ricciardo.

Η Red Bull και ο Max Verstappen ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους ως και το τέλος της σεζόν του 2020.

Η τωρινή συνεργασία των δύο πλευρών λήγει στο τέλος του 2019, οπότε τυπικά η ανακοίνωση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην πίστα Austin του Texas όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το αμερικανικό GP την επεκτείνει για έναν χρόνο. Αρχικά αυτό μοιάζει μικρό διάστημα, στην ουσία όμως το νέο συμβόλαιο βάζει φρένο στη φημολογία περί αποχώρησης του Verstappen. Οι διαρκείς εγκαταλείψεις, αρκετές εκ των οποίων για τεχνικούς λόγους, είχαν προκαλέσει μια δυσαρέσκεια που είχε εκφραστεί και δημοσίως, σε δηλώσεις του Ολλανδού οδηγού. Και είχε φανεί ότι Jos και Max Verstappen ψάχνονταν αλλού. Μάλλον η πρόσφατη νίκη στη Μαλαισία και η δεύτερη θέση στην Ιαπωνία εξομάλυναν τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο Verstappen δήλωσε: «H Red Bull πάντα πίστευε στις δυνατότητές μου. Με κάλεσαν να ενταχθώ στο πρόγραμμα ανάπτυξης νέων οδηγών όταν ήμουν 16, μου έδωσαν την ευκαιρία να μπω στην F1 στα 17 (το 2015, με την Toro Rosso). Kαι μετά από ένα χρόνο (ισπανικό GP 2016) με έφεραν στην πρώτη ομάδα, στην RBR. Και είχαμε ένα ονειρικό ντεμπούτο με νίκη στο πρώτο αγώνα. Συμμερίζονται τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου, με στηρίζουν 100%, ανεξάρτητα από ότι συμβαίνει στην πίστα. Δηλώνω την πλήρη αφοσίωσή μου στην ομάδα και είμαι χαρούμενος για αυτό».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Max επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα», δήλωσε ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull Racing. «Είχαμε μια εξαιρετική αρχή στη συνεργασία μας. Και παρότι κανείς θα έλεγε ότι καλύτερα δεν γίνεται, ο Max από εκείνο το σημείο και έπειτα συνέχισε μόνο προς τα εμπρός, με διαρκή βελτίωση. Είναι ένας πραγματικός μαχητής, με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και ένα σπάνιο ένστικτο. Έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι κορυφαίος σε αυτό το επίπεδο. Δουλεύει σκληρά, δεν σταματά ποτέ αν μαθαίνει, είναι ώριμος, απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό που κάνει και πεινασμένος για επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε μαζί αυτό το ταξίδι διεκδικώντας παγκόσμια πρωταθλήματα».

Η ανανέωση της συμφωνίας της Red Bull με τον Verstappen φαίνεται ότι προκάλεσε απορία (ή μήπως ενόχληση;) στον άλλο οδηγό της ομάδας, τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ο Verstappen θέλει να μείνει στην RBR, γιατί είναι χαρούμενος. Από την άλλη, με όσα έχουν προηγηθεί μέσα στη χρονιά, δηλαδή την εκπεφρασμένη (από τους Verstappen) δυσαρέσκεια για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου και την φημολογία ότι ο Max ψάχνεται να φύγει, η συμφωνία αυτή κατά τον Ricciardo, είναι πρόωρη και το timing της ανακοίνωσης περίεργο.  Με λίγα λόγια, μια μικρή δυσαρέσκεια διαφαίνεται στη στάση του Αυστραλού, γιατί το παζάρι των Verstappen περί δήθεν αποχώρησης λειτούργησε, κάνοντας την ομάδα να προσφέρει μια νέα συμφωνία στον Ολλανδό που το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος του 2019, νωρίτερα από ότι στον Ricciardo του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2018.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube