O Magnussen θα αντικαταστήσει τον Alonso στις τελευταίες δοκιμές

O Magnussen θα αντικαταστήσει τον Alonso στις τελευταίες δοκιμές

Ο Kevin Magnussen θα επιστρέψει αύριο στο κόκπιτ της McLaren ως αντικαταστάτης του τραυματία Fernando Alonso για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης του χειμώνα.

Ύστερα από τρεις ημέρες παραμονής σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, μετά το ατύχημά του την Κυριακή, ο Alonso πήρε εξιτήριο χθες το απόγευμα, αλλά αποκλείστηκε από τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές.

«Επέστρεψε στην οικογενειακή του κατοικία στην Ισπανία για περαιτέρω ξεκούραση και ανάρρωση», έλεγε η ανακοίνωση της McLaren. «Ως αποτέλεσμα, δεν θα συμμετάσχει στο τελευταίο χειμερινό τεστ αυτή την εβδομάδα».

Αυτό σήμαινε πως η McLaren έπρεπε να αλλάξει τα σχέδιά της για τις τέσσερις ημέρες δοκιμών στη Βαρκελώνη, καθώς κάνει μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσει το νέο της μονοθέσιο με κινητήρα Honda.

Αφού ο Alonso θα λείπει, ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας, Kevin Magnussen, επιστρατεύτηκε για να μοιραστεί τα καθήκοντα εξέλιξης με τον Jenson Button.

Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Button θα οδηγήσει αύριο Πέμπτη και το περαιτέρω πρόγραμμα θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.

Ο Magnussen αγωνίστηκε με τη McLaren την περσινή σεζόν, ανεβαίνοντας στο βάθρο στο ντεμπούτο του, στο GP της Αυστραλίας. Όμως ο Button ήταν αυτός που κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του οδηγού αγώνων όταν ήρθε στην ομάδα ο Alonso.

O Magnussen πάντως έμεινε ως εφεδρικός οδηγός και οδηγός δοκιμών της ομάδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube