Ο Lauda «πυροβολεί» τους νέους κανονισμούς της Liberty Media

Ο Lauda «πυροβολεί» τους νέους κανονισμούς της Liberty Media

Τι λέει για Ferrari και Vettel αλλά και για τον Lewis Hamilton

Εντελώς αντίθετος εμφανίζεται ο Niki Lauda στους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες που θέλει να φέρει η Liberty Media στην F1. 
 
O Αυστριακός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική Gazzetta dello Sport, τονίζει πως στους νέους ιδιοκτήτες της F1 δόθηκε χρόνος να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το σπορ, αλλά στη συνέχεια οι ρυθμίσεις που προωθούν τον ανησυχούν ιδιαίτερα
 
Δηλώνει κάθετα αντίθετος απέναντι στη λογική που εξέφρασαν FIA, Chase Carey και Ross Brawn, σύμφωνα με την οποία η απόδοση των ομάδων πρέπει να μπει σε ένα «καθεστώς ισορροπίας». 
Μάλιστα ο Lauda είπε ότι το DNA της F1 είναι ο ανταγωνισμός και σε καμία περίπτωση το πρωτάθλημα δεν θα γίνει πιο ελκυστικό αν κάθε Κυριακή έχουμε και έναν διαφορετικό νικητή. Για εμάς -είπε- αυτό που μετράει είναι η συνεχής εξέλιξη των τεχνολογιών και μέσα από αυτήν να κερδίζει το καλύτερο αυτοκίνητο και ο καλύτερος οδηγός. Τα υπόλοιπα ακούγονται σαν «τιμωρία» των καλύτερων. 
 
Αναφερόμενος στους οδηγούς είπε ότι φέτος το πρωτάθλημα το πήρε ο Hamilton και όχι το αυτοκίνητο. Ήταν ο καλύτερος Hamilton από κάθε άλλη χρονιά, είπε. 
Σε ό,τι αφορά στο ρόλο του άλλο οδηγού της ομάδας, είπε ότι Hamilton και Bottas δεν είναι φίλοι αλλά δεν μισούν ο ένας τον άλλον, όπως είχε εξελιχθεί η σχέση του Βρετανού με τον Rosberg, σχέση που μόνο κακό έκανε στην ομάδα.   
Αναφορικά με το μονοθέσιο του 2017 είπε πως σε κάποιους αγώνες ήταν εξαιρετικό, αλλά σε κάποιους άλλους είχε πολλά προβλήματα. Εμείς δώσαμε περισσότερο βάση στην αξιοπιστία, επιλέγοντας αυτήν από το να κερδίζουμε κάποια δέκατα σε κάποιους αγώνες και δικαιωθήκαμε. 
Παράλληλα ξέρουμε τι να προσέξουμε και τι να βελτιώσουμε για το 2018. 
 
Ερωτηθείς για τη Ferrari απάντησε πως η Scuderia είχε το καλύτερο μονοθέσιο και έναν εξαίρετο οδηγό όπως είναι ο Vettel και θα μπορούσαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Όμως, επεσήμανε, ο Sebastian έκανε λάθη όπως στη Σιγκαπούρη και στο Μεξικό και σε συνδυασμό με κάποιες ατυχίες σε τεχνικό επίπεδο τελικά έχασαν τον τίτλο. 
 
Μίλωντας για τον Marchionne και το πώς αυτός αντιμετώπισε τη συνολική επίδοση αλλά και τις επί μέρους ατυχίες της ομάδας, είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον Sergio, και ότι είναι ίδιος σχεδόν χαρακτήρας με τον ίδιο: Και οι δύο λέμε αυτό που σκεφτόμαστε είπε, χωρίς διπλωματικές εκφράσεις. Στη Ferrari έχασαν το πρωτάθλημα από κάποιες κρίσιμες τεχνικές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube