O James Allison στη Mercedes

O James Allison στη Mercedes

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari αναλαμβάνει την ίδια θέση στην πολυπρωταθλήτρια ομάδα, απ’ όπου έχει φύγει ο Paddy Lowe.

Η είδηση έρχεται ένα μήνα αφότου ο εκτελεστικός διευθυντής (τεχνικού) της Mercedes F1 έφυγε από την ομάδα για να πάει στη Williams.

Ο Allison ήταν χωρίς δουλειά από τον περασμένο Ιούλιο που έφυγε από τη Ferrari μετά από τρία χρόνια στο Maranello.

Ο Allison θα πιάσει δουλειά στη Mercedes από την 1η Μαρτίου ως τεχνικός διευθυντής και θα αναφέρεται απευθείας στον επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, ενώ ο Lowe ήταν ομόβαθμός του, στο ίδιο επίπεδο ιεραρχίας. Στη διοίκηση της ομάδας είναι επίσης ο Aldo Costa (διευθυντής μηχανολογίας), ο Mark Ellis (διευθυντής επιδόσεων), Rob Thomas (CEO) και Geoff Willis (διευθυντής τεχνολογίας).

«Είμαι ενθουσιασμένος που ξαναπιάνω δουλειά μετά από αυτό το διάστημα που πέρασα μακριά από το σπορ», δήλωσε ο Allison. «Είναι ένα τεράστιο προνόμιο να σου εμπιστεύονται μια τέτοια θέση σε μια ομάδα που είχε τόσο θεαματική επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια

«Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω το ρόλο μου στο να γίνει η Mercedes ακόμα ισχυρότερη τα ερχόμενα χρόνια».

Ο Allison ήταν στη Renault και τη Lotus πριν πάει στη Ferrari το 2013 για μια δεύτερη θητεία εκεί.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον James στη Mercedes και ανυπομονώ να συνεργαστούμε. Η τεχνική μας ομάδα είναι εξαιρετικά ικανή σε κάθε επίπεδο, και είναι στην κορυφή του τομέα της αφού μας έφερε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στη σειρά.

«Δεν ήταν εύκολο να βρούμε τη σωστή προσωπικότητα που να μπορεί να ενισχύσει την έμπειρη ομάδα μηχανολόγων μας, να δώσει χώρο στους ταλαντούχους νέους μας να εξελιχθούν και να φέρει το δικό του όραμα σε αυτή τη θέση.

«Ο James είναι ένας μηχανολόγος με κοφτερό μυαλό. Πιστεύω πως έχουμε βρει τον τέλειο άνθρωπο που θα ταιριάξει απόλυτα με τα ηγετικά μας στελέχη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube