Ο James Allison έφυγε από τη Ferrari

Ο James Allison έφυγε από τη Ferrari

O τεχνικός διευθυντής της Scuderia έφυγε αμοιβαία συναινέσει από την ομάδα, μετά από τρία χρόνια στο Maranello.

Ο Allison είχε πάει στη Ferrari μετά από μια επιτυχημένη θητεία στη Lotus, όπου είχε βοηθήσει τη βρετανική ομάδα να επιστρέψει στις νίκες με τον Kimi Raikkonen την περίοδο 2012-2013.

Συμφώνησε να μετεγγραφεί στη Scuderia στα μέσα του 2013 και βοήθησε την ιταλική ομάδα να πάρει τρεις νίκες με τον Sebastian Vettel το 2015, μετά από μια πολύ άσχημη χρονιά το 2014.

Όμως η Ferrari δεν είχε φέτος αντίστοιχες επιτυχίες μέχρι στιγμής, καθώς δεν έχει πάρει ούτε μία νίκη και έχει καταλήξει να δίνει μάχη με τη Red Bull για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Τα χρόνια που πέρασα στη Ferrari, σε δύο διαφορετικές περιόδους και με διαφορετικούς ρόλους, γνώρισα και εκτίμησα την αξία της ομάδας και των ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, που την αποτελούν», δήλωσε ο Allison.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη σπουδαία επαγγελματική και ανθρώπινη εμπειρία που μοιραστήκαμε. Εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο μέλλον με πολλές επιτυχίες».

Πέρσι ο Allison υπέγραψε μια επέκταση του συμβολαίου του με τη Ferrari, σύμφωνα με την οποία θα παρέμενε στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2018.

Ο επικεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, πρόσθεσε: «Η ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον James για τη δέσμευση και τις θυσίες του τον καιρό που ήμασταν μαζί, και του εύχεται επιτυχία και ηρεμία στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Ο Allison είχε χάσει πρόσφατα τη σύζυγό του και είναι γνωστό ότι ήθελε να επιστρέψει στην Αγγλία για να είναι κοντά στα παιδιά του.

Πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα επέστρεφε στη Lotus, που στο μεταξύ έχει εξαγοραστεί ξανά από τη Renault, έχει γίνει η επίσημη ομάδα της γαλλικής φίρμας, αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που δείχνει έλλειψη εμπνευσμένης τεχνικής ηγεσίας.

Τη θέση του τεχνικού διευθυντή στη Ferrari πήρε ο Mattia Binotto (φωτ. κάτω)

.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube