O Ηamilton στα δίχτυα του σκανδάλου των Paradise Papers

O Ηamilton στα δίχτυα του σκανδάλου των Paradise Papers

Πώς γλύτωσε δασμούς για το αεροπλάνο του και πώς πήρε και... επιστροφή φόρου

Το οικονομικό σκάνδαλο που αυτές τις μέρες είναι στην κορυφή της επικαιρότητας έχει να κάνει με την αποκάλυψη των Paradise Papers. 
 
Πάνω από 13 εκατομμύρια φάκελοι απκαλύπτουν πώς κάποιοι εκατομμυριούχοι, επώνυμοι και μη, «έχτιζαν» μπίζνες σε παράδεισους offshore εταιρειών.
 
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes φέρεται να απέφυγε να πληρώσει φόρους για το ιδιωτικό του τζετ χρησιμοποιώντας μια εταιρεία στη νήσο Μαν.
Υπό κανονικές συνθήκες ο Hamilton θα έπρεπε να πληρώσει το 2013 φόρους 3,3 εκατομμυρίων λιρών όταν εισήγαγε από τον Καναδά το αξίας 16,5 εκατομμυρίων λιρών αεροσκάφος Bombardier.
 
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Βρετανός υπό τις οδηγίες της νομικής εταιρείας Appleby, έφτιαξε μια εταρεία leasing από την οποία στη συνέχεια νοίκιασε στον εαυτό του το αεροσκάφος, λαμβάνοντας παράλληλα και επιστροφή φόρου της τάξης των 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων
 
Η εταιρεία Leasing του Hamilton είχε έδρα τις Παρθένες Νήσους και στο όνομα αυτής της εταιρείας ήταν γραμμένο το αεροπλάνο. Στη συνέχεια η εταιρεία αυτή το μίσθωσε σε άλλη εταιρεία με έδρα το νησί Μαν και αυτή το επινοίασε σε μια τρίτη εταιρεία τηλεοράσεων (!) με έδρα το νησί Γκέρνσεϊ, στη Μάγχη.
 
Κάπως έτσι, με όλους αυτούς τους... κύκλους, ο Hamilton γλύτωσε φόρους και βρέθηκε τώρα μπλεγμένος στα δίχτυα των Paradise Papers
Εκπρόσωποι του Παγκόμσιου Πρωταθλητή αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και αρκέστηκαν να πουν ότι ο Βρετανός είχε τη διαβεβαίωση δικηγορικού γραφείου ότι όλες του οι κινήσεις ήταν νόμιμες

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube