Ο Hulkenberg μένει στη Force India

Ο Hulkenberg μένει στη Force India

Οι φήμες ήθελαν τον ταλαντούχο Γερμανό να μετεγγράφεται σε διάφορες ομάδες, αλλά τελικά υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια στη Force India.

Το όνομα του Hulkenberg είχε συνδεθεί πρόσφατα με την επερχόμενη Haas F1 και πολλοί πίστευαν ότι ο Γερμανός –που πρόσφατα κέρδισε και τις 24 Ώρες του Le Mans– ήταν στην κορυφή της λίστας των 10 οδηγών που σκέπτεται η αμερικάνικη ομάδα για την πρώτη της χρονιά στην F1, το 2016. 

Όμως ο 28χρονος Hulkenberg, που κάνει τη δεύτερη θητεία του στη Force India, επέλεξε να παραμείνει στην αγγλο-ινδική ομάδα μέχρι το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με τη Force India, η παραμονή του Hulkenberg στην ομάδα της δίνει «πολύτιμη σταθερότητα τα προσεχή χρόνια».

Ο ίδιος ο Hulkenberg δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οριστικοποίησα και ανακοινώνω τα σχέδιά μου για το μέλλον. Ξέρω αυτή την ομάδα μέσα-έξω και νιώθω σαν στο σπίτι μου, οπότε ήταν λογικό να δεσμευτώ μακροπρόθεσμα. Η πρόοδος που έχει κάνει η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια πραγματικά με εντυπωσίασε και μου δίνει αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Vijay Mallya, δήλωσε: «Δεν κρύβω ότι είμαι ένας από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Nico, οπότε είναι φανταστικό που θα παραμείνει οδηγός μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχει περάσει ήδη τέσσερα χρόνια κοντά μας και τον έχουμε δει να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Έχει την ταχύτητα, τις τεχνικές γνώσεις και την ωριμότητα για να μας βοηθήσει να πάρουμε σπουδαία αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Θα κάνουμε το παν για να συνεχίσουμε να του δίνουμε αυτοκίνητα αντάξια του ταλέντου του».

Από τις 86 εκκινήσεις του Hulkenberg σε αγώνες GP F1, οι 48 έγιναν με Force India.

Αναμένεται η Force India να ανακοινώσει ότι κρατάει στην ομάδα και τον Sergio Perez.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube