Ο Helmut Marko προβλέπει ότι ο Sebastian Vettel θα κερδίσει το πρωτάθλημα

Ο Helmut Marko προβλέπει ότι ο Sebastian Vettel θα κερδίσει το πρωτάθλημα

«Η Ferrari έδειξε ότι έχει το πιο δυνατό αυτοκίνητο μέχρι τώρα»

Ο Sebastian Vettel θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός από τις καλοκαιρινές διακοπές και θα κερδίσει το πρωτάθλημα του 2017.
 
Αυτό προβλέπει ο Dr Helmut Marko της Red Bull ο οποίος σημειώνει ότι ο Γερμανός έχει ψυχικά αποθέματα να πιέσει, την ώρα που στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η Ferrari αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο ισχυρό μονοθέσιο. 
Το γεγονός ότι από τους 11 αγώνες ο Vettel έχει κερδίσει μόνον τέσσερις, κατά τον Marko οφείλεται σε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των οποίων τα κόκκινα μονοθέσια δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν όλες τους τις αρετές. 
 
Ο Dr Helmut Marko ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Vettel από την εποχή που ο Γερμανός κέρδιζε τα πρωταθλήματα με τη Red Bull, στάθηκε ιδιάιτερα στον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο του Γερμανού, το οποίο συνδυαζόμενο με τις δυνατότητες της Ferrari μπορεί να του δώσει τον πέμπτο του τίτλο. 
Να σημειώσουμε ότι στη βαθμολογία ο Vettel προηγείεται του μεγάλου του αντιπάλου Lewis Hamilton κατά 14 βαθμούς
 
Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της ομάδας του, ο Dr Helmut Marko κρίνει ως «περιοριστικό παράγοντα» τον κινητήρα της Renault, σημειώνοντας όμως πως αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε. 
 
Την ίδια στιγμή, ο Christian Horner τονίζει και αυτός ότι η Renault έκανε πολλές αλλαγές στον κινητήρα της στη διάρκεια του χειμώνα, θυσιάζοντας τρόπον τινα την αξιοπιστία της
Ο Horner πιστεύει ότι η Renault βρίσκεται πιο πίσω από το σημείο που θα ήθελε να είναι, όμως η Red Bull βρήκε εκείνες τις λύσεις στο μονοθέσιο ώστε να μειώσει τις επιπτώσεις και να παραμένει όσο γίνεται ανταγωνιστική. 
Ωστόσο, σημείωσε, ότι στη Renault δουλεύουν σκληρά και η Red Bull έχει βρει κάποια δέκατα δευτερολέπτου στην πίστα συγκριτικά με την αρχή της σεζόν. 
 
Τέλος αναφερόμενος στη μάχη του πρωταθλήματος αρκέστηκε να πει πως «Η Mercedes είχε καλό χειμώνα, η Ferrari είχε επίσης καλό χειμώνα, οπότε όλα είναι σχετικά». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube