O Felipe Massa αποσύρεται για δεύτερη φορά από την F1

O Felipe Massa αποσύρεται για δεύτερη φορά από την F1

Κι αυτή τη φορά δηλώνει πως θα αποσυρθεί τελειωτικά, για να «αλλάξει κεφάλαιο» στην καριέρα του.

Ο βετεράνος Βραζιλιάνος, με τα 267 GP στο ενεργητικό του, θα αποσυρθεί στο τέλος της φετινής σεζόν, αλλά δεν θα κρεμάσει το κράνος και τα γάντια του.

Όπως θυμάστε, ο Massa είχε αποσυρθεί και πέρσι –δακρύβρεκτα μάλιστα– αλλά δελεάστηκε από τη Williams και επέστρεψε ως αντικαταστάτης του Valtteri Bottas που είχε φύγει για τη Mercedes.

Ο Βραζιλιάνος έχει συγκεντρώσει φέτος μέχρι στιγμής 36 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον «ρούκι» team-mate του, Lance Stroll, αλλά έχει σταθεί άτυχος κάμποσες φορές και είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να συνεχίσει για μια 16η χρονιά στην F1, αλλά μόνο με τη Williams. 

Όμως η ομάδα δεν βιάζεται να αποφασίσει ποιος θα είναι μαζί με τον Stroll στην ομάδα το 2018, καθώς τη θέση διεκδικούσαν μέχρι τώρα, εκτός από τον Massa, οι Robert Kubica, Paul di Resta και Pascal Wehrlein, ενώ είναι πλέον διαθέσιμος και ο Daniil Kvyat.

Ο Massa ήθελε να ξέρει την απόφαση της ομάδας πριν τον αγώνα της πατρίδας του, στο Interlagos την επόμενη Κυριακή, και δεν μάσησε τα λόγια του. Αμφισβήτησε τους Kubica και di Resta ως πιθανούς υποψηφίους και τη χρησιμότητα των δοκιμών αξιολόγησής τους με μονοθέσιο του 2014.

Πιστεύεται ότι οι πιθανότητες επιλογής του είχαν μειωθεί, με τους Kubica και di Resta να είναι σήμερα οι πιο πιθανοί για τη θέση στην ομάδα. Έτσι ο Βραζιλιάνος αποφάσισε να ανακοινώσει την απόφαση ο ίδιος, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σε ανακοίνωση της ομάδας, ο Massa λέει: «Όπως όλοι ξέρουν, αφού είχα ανακοινώσει την απόσυρσή μου από τη Formula 1 πέρσι, συμφώνησα να επιστρέψω φέτος για να βοηθήσω τη Williams όταν με κάλεσε.

«Έχω τώρα απολαύσει τέσσερα σπουδαία χρόνια με την ομάδα, αλλά η καριέρα μου στη Formula 1 θα φτάσει τελικά στο τέλος της αυτή τη χρονιά.

«Παίρνω μαζί μου πολλές ωραίες αναμνήσεις καθώς προετοιμάζομαι για τους δύο τελευταίους αγώνες μου σε Βραζιλία και Αμπού Ντάμπι, και παρότι θα είναι συγκινητικοί, ανυπομονώ να κλείσω με μια υψηλή επίδοση και να προετοιμαστώ για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου».

Η αναπληρώτρια ομαδάρχης, Claire Williams, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Felipe για όλα όσα έκανε για την ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που αποφάσισε να αναβάλει την απόσυρσή του από τη Formula 1 για ένα χρόνο, αφού ο Valtteri πήγε στη Mercedes, πράγμα που έδειξε το βάθος της σχέσης που είχαμε χτίσει όσο ήμασταν μαζί.

«Εκτιμούμε το ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση γι’ αυτόν να επιστρέψει, αφού είχε κάνει έναν τόσο συναισθηματικό αποχαιρετισμό (φωτ. επάνω) στο τέλος της περσινής χρονιάς. 

«Εκ μέρους του Sir Frank και όλης της ομάδας, δίνω τις καλύτερες ευχές μας στον Felipe για το μέλλον».

Στα 15 χρόνια που έμεινε στην F1, o Massa πήρε 11 νίκες, 41 βάθρα, 16 pole positions και έχασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008 από τον Lewis Hamilton στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα, για ένα μόλις βαθμό (φωτ. κάτω).

Ήδη ο Βραζιλιάνος έχει δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί στην ηλεκτρική Formula E.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube