O Esteban Ocon «εξαιρετικός» στην πρώτη του δοκιμή F1

O Esteban Ocon «εξαιρετικός» στην πρώτη του δοκιμή F1

Έτσι δήλωσε ο υπεύθυνος της Lotus για τον 18χρονο Γάλλο, φετινό πρωταθλητή στην Ευρωπαϊκή Formula 3.

Ο Ocon έκανε την πρώτη του δοκιμή μονοθεσίου Formula 1, οδηγώντας μια Lotus E20 του 2012 στην πίστα της Valencia.

Ο νεαρός Γάλλος, που είναι μέλος του προγράμματος Lotus F1 Junior, συμπλήρωσε πάνω από 150 γύρους ή 650 km στην πίστα, χθες και προχθές.

Ο διευθυντής λειτουργιών πίστας της Lotus F1, Alan Permane, δήλωσε ότι ο Ocon έκανε μεγάλη εντύπωση.

«Ο Esteban οδήγησε εξαιρετικά καλά τις δύο τελευταίες ημέρες, φέρνοντας σε πέρας όλα όσα του ζητήσαμε. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ ταλέντο, αφού έκανε πολύ γρήγορα καλούς χρόνους και έδειχνε άνετος μέσα στο αυτοκίνητο. Οι ικανότητές του και οι πληροφορίες που μας έδωσε υπόσχονται πολλά. Είμαι σίγουρος ότι θα τον ξαναδούμε σύντομα σε ένα μονοθέσιο F1».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «αδελφού» μας AUTOSPORT, o Ocon αναμένεται να αναλάβει κάποιο ρόλο με τη Lotus το 2015.

Ο 18χρονος Γάλλος νίκησε τον Tom Blomqvist (γιο του πρωταθλητή ράλι, Stig) και τον Max Verstappen, οδηγό της Toro Rosso F1 το 2015, παίρνοντας τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα F3, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία.

«Έπρεπε να προσαρμοστώ στο μονοθέσιο γρήγορα, πράγμα που κατάφερα πολύ καλά», δήλωσε ο Ocon μετά τη δοκιμή. «Ένιωσα άνετα με την ομάδα αμέσως, το ίδιο και με την Ε20.

«Αυτό που θα έλεγα για να περιγράψω την αίσθηση οδήγησης ενός μονοθεσίου F1 είναι πως είναι απλά πιο γρήγορο. Ήταν εύκολο στην οδήγηση, σταθερό και πολύ ευχάριστο – ένα σπουδαίο αυτοκίνητο. Είμαι πραγματικά ευτυχής με αυτό το διήμερο τεστ και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να ξαναμπώ σε ένα μονοθέσιο F1 σύντομα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube