O Button παραμένει στη McLaren και το 2016

O Button παραμένει στη McLaren και το 2016

Ο Jenson Button θα παραμείνει και του χρόνου στη McLaren-Honda, οπότε η έντονη φημολογία σχετικά με το μέλλον του σταματά.

Ο Button είχε δηλώσει μετά το GP της Σιγκαπούρης ότι δεν έβρισκε πλέον «χαρά» στην οδήγηση λόγω των προβλημάτων της McLaren-Honda φέτος. Η δήλωση αυτή έφερε τις φήμες ότι ο 35χρονος βετεράνος της F1 θα αποσυρόταν στο τέλος της χρονιάς.

Όμως, μετά από πρόσφατες συζητήσεις με τον πρόεδρο του McLaren Group, Ron Dennis, o Button αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα και το 2016.

Ο Βρετανός, με τα 279 GP στο ενεργητικό του, δήλωσε: «Τον τελευταίο μήνα σκέφτηκα πολύ και δεν είναι μυστικό το ότι σε κάποια στιγμή ήμουν αναποφάσιστος σχετικά με το μέλλον μου. Όμως είμαι έξι χρόνια οδηγός της McLaren και έχω μάθει καλά τον Ron Dennis. Είχαμε καλές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες και μου έγινε ξεκάθαρο ότι ο Ron είναι απόλυτα αποφασισμένος και μοναδικά εξοπλισμένος για να ηγηθεί της ομάδας μας στην πορεία από τις σημερινές δυσκολίες σε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.

«Αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και, γι’ αυτό το λόγο, αυτός κι εγώ μαζί αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Μόλις πήρα την απόφαση, αμέσως συνειδητοποίησα ότι ήταν η σωστή. ΟΚ, αυτή εδώ η χρονιά δεν ήταν εύκολη για μας, αλλά ξέρουμε τι χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Σε συνεργασία με τη Honda, θα δουλέψουμε εξαιρετικά σκληρά τον επόμενο καιρό για να εξασφαλίσουμε το ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά από το 2015». 

Ο Ron Dennis είπε ότι οι συζητήσεις με τον Button έβγαλαν τις αμφιβολίες από το μυαλό του οδηγού του, ο οποίος παραμένει επιθυμητός για την ομάδα. Είπε επίσης ότι το ισχύον συμβόλαιο του Button ήταν για δύο χρόνια, οπότε απλά δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν της διακοπής του μετά τον πρώτο χρόνο.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος. Ο Jenson είναι ο πιο έμπειρος οδηγός που αγωνίζεται στη Formula 1 αυτή τη στιγμή, και του χρόνου θα γίνει ο τρίτος μόλις οδηγός στην ιστορία της [μετά τους Barrichello και M. Schumacher] που θα ξεπεράσει το ορόσημο των 300 grand prix.

«Αν και μόνο αυτή η πλούσια εμπειρία τον καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο για την ομάδα μας, καθώς είναι εξπέρ σε όλους τους τομείς της οδήγησης μονοθεσίων F1 του 21ου αιώνα, έχει επιπλέον τρομερή φυσική κατάσταση και είναι υπέρ-γρήγορος όπως πάντα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube