“Ο Bianchi προοριζόταν για τη Ferrari” δηλώνει ο Montezemolo

“Ο Bianchi προοριζόταν για τη Ferrari” δηλώνει ο Montezemolo

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, αποκάλυψε ότι η ιταλική ομάδα προόριζε τον αδικοχαμένο Jules Bianchi για αντικαταστάτη του Kimi Raikkonen.

Σε δηλώσεις του στο Sky Sports Italia, ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, αποκάλυψε ότι η ιταλική ομάδα προόριζε τον Jules Bianchi για αντικαταστάτη του Kimi Raikkonen, όταν το συμβόλαιο του Φινλανδού θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2015.

Ο Γάλλος οδηγός ήταν μέλος της ακαδημίας της Ferrari και είχε πάει στην ομάδα της Marussia με τη βοήθεια της Ferrari, η οποία μάλιστα είχε προγραμματίσει τη φετινή σεζόν να τον στείλει στην ομάδα της Sauber για να μαζέψει περισσότερες εμπειρίες, ώστε από το 2016 να ήταν σε θέση να αγωνιστεί μαζί με τον Sebastian Vettel για λογαριασμό της Scuderia.

“Ο Jules Bianchi ήταν ένας από εμάς”, ανέφερε ο Montezemolo. “Ήταν μέλος της οικογένειας της Ferrari και ήταν ο οδηγός που είχαμε επιλέξει για το μέλλον όταν ολοκληρωνόταν η συνεργασία μας με τον Kimi Raikkonen. Ήταν top οδηγός. Γρήγορος, ευγενικός, προσκολλημένος στη Ferrari και πολλά υποσχόμενος. Η μοίρα όμως τον πήρε μακριά αφήνοντας ένα τεράστιο κενό. Ήμουν κοντά με την οικογένειά του, η οποία τους τελευταίους μήνες έδειξε μεγάλο κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο”.

Λίγες μέρες πριν το ατύχημα του στο περσινό ιαπωνικό Grand Prix, ο Γάλλος οδηγός είχε δηλώσει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αλλά δυστυχώς η μοίρα είχε ετοιμάσει άλλα σχέδια για αυτόν.

“Φυσικά και είμαι έτοιμος. Δουλεύω γι’ αυτό από το 2099 που μπήκα στην ακαδημία της Ferrari. Βρίσκομαι σχεδόν δυο σεζόν στην Formula 1, έχω αποκτήσει εμπειρία και νοιώθω έτοιμος” είχε δηλώσει ο Bianchi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube