Ο Alonso θα τρέξει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Χάνει το GP του Monaco.

Ο Alonso θα τρέξει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Χάνει το GP του Monaco.

O Fernando Alonso όχι μόνο δεν σπάει το συμβόλαιό του, αλλά θα τρέξει με αυτοκίνητο McLaren στην Αμερική, στον φημισμένο αγώνα Indy 500.

Ο Fernando Alonso θα αγωνιστεί το 2017 στον φημισμένο αγώνα Indy 500 με αυτοκίνητο της McLaren. Θα χάσει όμως το GP του Monaco, καθώς συμπίπτουν οι ημερομηνίες.

Μετά από εβδομάδες μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Honda, της McLaren και του Alonso, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ώστε ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1 να τρέξει στην Αμερική και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, έστω κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χάσει το GP του Monaco. Έναν αγώνα στον οποίο η Honda αναμένεται να φέρει τον σημαντικά αναβαθμισμένο κινητήρα της. 

Ο Alonso θα τρέξει ένα σασί McLaren, με την ομάδα Andretti Autosport IndyCar, η οποία συνεργάζεται στενά με την Honda. Την διεύθυνση της ομάδας έχει ο Michael Andretti, που είχε κάνει ένα όχι και τόσο πετυχημένο πέρασμα από την F1 με την McLaren.

"Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με την προοπτική της συμμετοχής στο Indy 500, με τη McLaren, την Honda και την Andretti Autosport", δήλωσε ο Alonso. "To Indy 500 είναι ένας από τους πιο φημισμένους αγώνες παγκοσμίως, αντίστοιχης αίγλης με το Le Mans και το GP του Monaco, το οποίο με στεναχωρεί που είμαι αναγκασμένος να χάσω φέτος, μετά από αυτή την εξέλιξη. Αυτός θα είναι και ο μόνος αγώνας που θα λείψω από το cockpit της MCL32, στο καναδικό GP θα είμαι και πάλι στο αυτοκίνητό μου".

Η τελευταία αυτή φράση ήρθε να κατευνάσει τις φήμες περί αποχώρησης του Alonso από την McLaren ακόμη και στη μέση της φετινής σεζόν. Πάντως, με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Alonso λήγει στο τέλος της σεζόν, η κίνηση της ομάδας να του επιτρέψει να χάσει το GP του Monaco, τον αγώνα στον οποίο έχει περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλο να σκοράρει βαθμούς, δείχνει ότι η McLaren ενδιαφέρεται να κρατήσει τον Ισπανό χαρούμενο σε μια [ακόμη] χρονιά που δεν του έχει προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ελπίζοντας έτσι, σε συνδυασμό με την βελτιωμένη απόδοση που περιμένουν από το νέο μοτέρ, να πετύχουν μια νέα συμφωνία.

Αυτή θα είναι φυσικά η πρώτη απόπειρα του Alonso σε οβάλ πίστες. Η McLaren έχει πάντως ιστορία στο Indy 500, έχοντας κερδίσει δύο φορές, το '74 και το '76. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα αντικαταστήσει τον Alonso στο GP του Monaco.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube