Ο Alonso σίγουρος ότι «κλείδωσε» το τιμόνι

Ο Alonso σίγουρος ότι «κλείδωσε» το τιμόνι

Ο Fernando Alonso δήλωσε βέβαιος ότι το τιμόνι της McLaren του «κλείδωσε» πριν το ατύχημά του στη Βαρκελώνη και διέψευσε τις πληροφορίες ότι έπαθε αμνησία.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές και το GP Αυστραλίας λόγω του ατυχήματος, όπου έπαθε διάσειση.

Σήμερα Πέμπτη, ο ιατρικός υπεύθυνος της FIA και ο γιατρός της πίστας Sepang άναψαν το πράσινο φως για να συμμετάσχει ο Ισπανός κανονικά στο GP της Μαλαισίας.

Η McLaren είχε αρχικά αποκλείσει το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης και είχε πει ότι μια σπιλιάδα ανέμου ήταν η πιθανή αιτία για το ατύχημα. Όμως ο Ισπανός απέρριψε αυτή την εκδοχή: «Ούτε τυφώνας δεν θα μπορούσε να κουνήσει το μονοθέσιο σε αυτή την ταχύτητα. Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον εκείνη την ημέρα και μάλλον οι πρώτες απαντήσεις που έδωσαν η ομάδα και ο μάνατζέρ μου ήταν κάπως υποθετικές

«Όμως δεν γινόταν να μην πουν τίποτε για τρεις ή τέσσερις μέρες μέχρι να ξαναθυμηθώ τι έγινε. Αυτό θα έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Είπαν τη θεωρία περί ανέμου, αλλά προφανώς δεν βοήθησε.

«Είχαμε ένα πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης στη μέση της Στροφής 3. Το τιμόνι κλείδωσε δεξιά, πλησίασα τον τοίχο, φρέναρα την τελευταία στιγμή, κατέβασα από 5η σε 3η».

Στην αρχή της εβδομάδας, η McLaren αναγνώρισε ότι ο Alonso είχε αναφέρει μετά το ατύχημα «βαρύ τιμόνι», και είπε ότι θα πρόσθετε νέους αισθητήρες στη Μαλαισία για να έχει καλύτερη πληροφόρηση από αυτό το μέρος του μονοθεσίου.

Ο Alonso παραδέχτηκε ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες από το ατύχημα δεν επιβεβαίωσαν το πρόβλημα στο τιμόνι. «Δυστυχώς, μας λείπουν κάποια κομμάτια από την πληροφόρηση. Η συλλογή στοιχείων από αυτό το μέρος του αυτοκινήτου δεν είναι κορυφαία», είπε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε πρόβλημα με το μονοθέσιο. Δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής στα στοιχεία. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση»

«ΘΥΜΑMΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»
Μετά το ατύχημα υπήρχαν αλληλοσυγκουόμενες αναφορές σχετικά με το επίπεδο συνείδησης του Alonso και άλλα συμπτώματα που οφείλονταν στη σύγκρουση, αλλά ο Ισπανός δηλώνει ότι θυμάται «τα πάντα» και έχασε τις αισθήσεις του μόνο αφού ναρκώθηκε από τους γιατρούς.

«Θυμάμαι τα πάντα», δήλωσε. «Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό, [θυμάμαι] όλες τις αλλαγές στο στήσιμο, όλους τους χρόνους γύρου. Ο Vettel ήταν μπροστά μου πριν τη Στροφή 3, αλλά έκοψε το σικέιν για να με αφήσει να περάσω.

«Μετά τη σύγκρουση, σύρθηκα για λίγο πάνω στον τοίχο, μετά έκλεισα τον ασύρματο πρώτα διότι ήταν αναμμένος και στη συνέχεια έκλεισα τον γενικό διακόπτη. Είχαν κανονικά τις αισθήσεις μου εκείνη την ώρα. Τις έχασα μέσα στο ασθενοφόρο ή στην κλινική της πίστας.

«Οι γιατροί είπαν ότι αυτό είναι συνηθισμένο διότι τα φάρμακα που σου δίνουν είναι για την αερομεταφορά με το ελικόπτερο, και οι έλεγχοι που κάνουν στο νοσοκομείο, όπως η αξονική και η αξιολόγηση, χρειάζονται αυτό το πρωτόκολλο, χρειάζονται αυτά τα φάρμακα, οπότε είναι νορμάλ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube