O Alonso δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία

O Alonso δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία

Ο Fernando Alonso δεν θα αγωνιστεί στο GP της Αυστραλίας, την άλλη εβδομάδα, αφού οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην οδηγήσει μονοθέσιο F1 ακόμα.

Ο Ισπανός έπαθε διάσειση σε ένα ατύχημα στις δοκιμές της Βαρκελώνης, πριν λίγες μέρες, και αφού έμεινε τρεις μέρες στο νοσοκομείο, συνεχίζει την ανάρρωσή του στο σπίτι του, στην Ισπανία.

Αν και οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι από την πρόοδο στην υγεία του, μετά από εξετάσεις που του έγιναν χθες το βράδυ, το ρίσκο τού να τραυματιστεί ξανά και να ξανακυλήσει έκανε τους γιατρούς να τον συμβουλέψουν να μην αγωνιστεί στο πρώτο GP της χρονιάς.

Μια ανακοίνωση της McLaren λέει: «Οι γιατροί του Fernando του συνέστησαν, μετά τη διάσειση που έπαθε στο ατύχημα των δοκιμών της 22ης Φεβρουαρίου, να κοιτάξει προς το παρόν να περιορίσει όσο γίνεται τους εξωτερικούς παράγοντες ρίσκου που θα μπορούσαν να του επιφέρουν άλλη μια διάσειση τόσο σύντομα μετά την πρώτη.

«Αυτό γίνεται για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ενός δεύτερου συνδρόμου πρόσκρουσης, κατά τη συνήθη ιατρική πρακτική θεραπείας αθλητών μετά από διάσειση.

«Για να περιοριστούν αυτοί οι περιβαλλοντικοί παράγοντες κινδύνου, ειδικά, οι γιατροί συμβούλεψαν να μην αγωνιστεί στο επικείμενο Αυστραλιανό Grand Prix».

Η McLaren έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει την MP4/30-Honda o Kevin Magnussen, στο Albert Park, δίπλα στον Jenson Button. Η ομάδα πρόσθεσε ότι ο Alonso πιστεύει πως θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, στο δεύτερο GP της χρονιάς, στη Μαλαισία, στις 28 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση προσέθετε: «Οι γιατροί του Fernando αναγνωρίζουν ότι αισθάνεται καλά και σε φόρμα, και θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να αγωνιστεί. Με αυτά τα δεδομένα, δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι έχει ήδη ξαναρχίσει τη σωματική άσκηση με σκοπό να επιστρέψει στο κόκπιτ της McLaren-Honda του για το GP της Μαλαισίας.

«Μάλιστα οι γιατροί υποστηρίζουν αυτή του τη φιλοδοξία, καθώς είναι ικανοποιημένοι που δεν έχει υποστεί κανέναν απολύτως τραυματισμό κατά το ατύχημα στις δοκιμές της 22ης Φεβρουαρίου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube