Νέες απειλές Marchionne για αποχώρηση της Ferrari από την F1

Νέες απειλές Marchionne για αποχώρηση της Ferrari από την F1

Στο περιθώριο της παρουσίασης της Alfa Romeo Sauber

Η ιστορία με την ενδεχόμενη αποχώρηση της Ferrari από την F1, είναι τόσο παλιά, όσο ίσως και αυτή η ίδια η Formula1.
 
Ο πρώτος ο οποίος είχε διατυπώσει αυτή την απειλή ήταν ο ίδιος ο Enzo Ferrari για να ακολουθήσει πολύ αργότερα ο Luca di Montezemolo και τώρα ο Sergio MarchionneΣυνήθως η παραπάνω απειλή ερχόταν όταν η Scuderia βρισκόταν σε δύσκολη θέση ή ήθελε να πιέσει για κάτι τη FIA. 
 
Ωστόσο, ουδέποτε στο παρελθόν η απειλή υλοποιήθηκε, αφού ουδείς μπορεί να φανταστεί τη Formula1 χωρίς τη Ferrari, αλλά και τη Ferrari μακρυά από τις πίστες

Το πιθανότερο είναι πώς και τώρα κάτι τέτοιο θα γίνει αλλά ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του FCA group, o Sergio Marchionne είπε πως ναι μεν επιθυμεί την παραμονή της Ferrari στη Formula 1, ωστόσο μόνον με τους δικούς του όρους. 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Fiat Chrysler,στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας ομάδας Alfa Romeo Sauber F1 Team στο Μιλάνο, υπογράμμισε πως «ο κίνδυνος να εγκαταλείψουμε τη Formula 1, είναι σοβαρός», τονίζοντας ότι το συμβόλαιο συνεργασίας της Alfa Romeo με τη Sauber ισχύει αρχικά έως τα τέλη του 2020 ή αρχές του 2021, δηλαδή «μέχρι τότε, οπότε θα μπορούσε να αποχωρήσει η Ferrari».
 
Αυτή τη φορά πάντως ο Marchionne, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του, άφησε ανοικτό παράθυρο συννενόησης με τη Liberty Media, λέγοντας πως μέχρι το 2020 υπάρχει αρκετός χρόνος να βρεθεί μια λύση που θα είναι προς όφελος του αθλήματος και βέβαια που θα ανταποκρίνεται σε αυτά που η Ferrari θέλει. Μάλιστα είπε πως πρέπει ξεκάθαρα πλέον να αναφερθούμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτά στη Scuderia.
 
Nα σημειώσουμε πως όχι μόνον η Ferrari αλλά και η Mercedes και η Renault δεν βλέπουν με καλό μάτι τις αλλαγές στους κανονισμούς των κινητήρων που σχεδιάζει η Liberty Media από το 2021 και μετά και έχουν - η κάθε μια με τον τρόπο της - εκφράσει τις διαφωνίες τους. 
Μένει να δούμε αν οι πιέσεις πιάσουν τόπο ή όχι. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube