Μπορείς να προλάβεις την πάντα σε ένα μονοθέσιο F1; [video]

Μπορείς να προλάβεις την πάντα σε ένα μονοθέσιο F1; [video]

Δείτε μερικα από τα καλύτερα σωσίματα στην F1 με παλιά και καινούρια μονοθέσια, σε στεγνό και βρεγμένο.

Τα μονοθέσια F1 σχεδιάζονται για να πηγαίνουν γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι τα γλιστρήματα απαγορεύονται. Παρόλα αυτά, όταν σχοινοβατείς στο όριο, με τόσα χιλιόμετρα αλλά και τόση δύναμη, το γλίστρημα της ουράς μπορεί να προκύψει. Και τότε είναι πολύ δύσκολο να το προλάβεις.

Είναι η φύση των αυτοκινήτων τέτοια. Μικρή γωνία των εμπρός τροχών για διόρθωση με ανάποδο τιμόνι. Ανύπαρκτη πολική αδράνεια καθώς όλες οι μάζες είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο, πράγμα που κάνει τα αυτοκίνητα να περιστρέφονται σαν σβούρες γύρω από το κάθετό άξονά τους. Και αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία από μια (πολύ μικρή) γωνία ολίσθησης και μετά σταματούν να λειτουργούν και να παράγουν κάθετη δύναμη. Οπότε… Βοήθα Παναγιά μου, με σχεδόν 1.000 ίππους και 600κάτι κιλά.

Κι όμως, είναι κάποιοι ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη που μπορούν να προλάβουν ένα τέτοιο γλίστρημα. Στα video που είδαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας βλέπουμε μερικές από τις καλύτερες πάντες στην F1, ένα ρεσιτάλ του μεγάλου Michael Schumacher αλλά και του Max Verstappen, στιγμές που προκαλούν ανατριχίλα από την παλιά ρομαντική εποχή αλλά και από την σύγχρονη, σε στεγνό και βρεγμένο. Θαυμάστε τους…




Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube